Liga prvaka - Završnica, osmina finala, 11.03.2009, 20:45 h
Porto
Porto 0:0 Atlético Madrid
Atlético Madrid

Porto - Atletico: Sačuvana čast ostatka Europe

Bernard Jurišić • srijeda, 11.03.2009.
Porto - Atletico: Sačuvana čast ostatka Europe
Foto: EPA

Portugalski Porto jedina je momčad izvan Liga petice koja je uspjela ući u četvrtfinale Lige prvaka. Pored četiri engleske, dvije španjolske i jedne njemačke momčadi, Porto je sačuvao čast "ostatka Europe" izbacivši madridski Atletico...

Porto je uspio napraviti barem jedno iznenađenje u osmini finala Lige prvaka i ostao je jedini predstavnik "ostatka Europe" u neravnopravnoj bitci protiv najbogatijih liga. Iako u dvije utakmice nije uspio pobijediti španjolski Atletico, Porto je prošao u četvrtfinale zbog dva postignuta pogotka u Madridu.

Madriđanima je trebao pogodak kako bi izbjegli sudbinu svojih omraženih gradskih rivala koji su jučer ispali na Anfieldu. Krenuli su po njega i već na samom otvaranju došli do najbolje prigode na susretu - vratnice koju je iz slobodnog udarca zatresao Bruno Alves.

Međutim, Porto nikako nije namjeravao bunkerom čuvati minimalnu prednost (2:2) donesenu iz Madrida. Njihova je filozofija bila "napad je najbolja obrana", pa su često stavljali na muke Atleticovog vratara Lea Franca.

Lisandro, Rolando i Hulk u nekoliko su navrata opasno prijetili, ali odlične reakcije Argentinca na vratima Atletica zadržale su španjolsku momčad u igri do posljednje minute. No, Agüero, Forlan i društvo nisu uspjeli pronaći put do portugalske mreže, pa su tisuće oduševljenih navijača na Dragau proslavile novi europski uspjeh svoje momčadi.

Liga prvaka - Završnica

osmina finala

Atlético Madrid2:2Porto
Lyon1:1Barcelona
Arsenal1:0Roma
Inter0:0Manchester United
Real Madrid0:1Liverpool
Chelsea1:0Juventus
Villarreal1:1Panathinaikos
Sporting0:5Bayern
Juventus2:2Chelsea
Panathinaikos1:2Villarreal
Bayern7:1Sporting
Liverpool4:0Real Madrid
Roma7:8 **Arsenal
Manchester United2:0Inter
Porto0:0Atlético Madrid
Barcelona5:2Lyon

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!