Liga prvaka - Završnica, osmina finala, 24.02.2009, 20:45 h
Inter
Inter 0:0(0:0) Manchester United
Manchester United

Inter - Man Utd: Nedostajali samo pogoci

Marin Vuković • utorak, 24.02.2009.
Inter - Man Utd: Nedostajali samo pogoci
Foto: EPA

Inter u prvoj utakmici osmine finala nije uspio iskoristiti prednost domaćeg terena i na uzvrat na Old Trafford putuje tek s mršavih 0:0. Manchester United je dominirao tijekom cijele utakmice i može žaliti zbog propuštenih prilika, dok s druge strane talijanska momčad puno toga može zahvaliti večeras sjajnom vrataru Juliu Cesaru.

Alex Ferguson je u prvoj utakmici osmine finala očitao lekciju Joseu Mourinhu i s momčadi prorijeđenom ozljedama u potpunosti nadigrao talijansku momčad. Manchester United je tijekom većeg dijela utakmice s lakoćom probijao redove lidera talijanskog prvenstva i nakon prvih 90 minuta može žaliti što kući ne odlazi s opipljivom prednošću.

Ferguson: "Zaslužili smo pobjedu"

Mnogi su ostali iznenađeni ostankom Waynea Rooneya na klupi Manchester Uniteda, no gosti iz Engleske i bez njega su potpuno dominirali prvim poluvremenom. Inter je djelovao nemoćno i previše propusno u posljednjoj liniji što je United znao iskoristiti pa je već u početnih dvadesetak minuta pred vratima Cesara stvorio nekoliko vrlo opasnih situacija.

Tri ili četiri puta vrlo blizu pogotku došao je Cristiano Ronaldo, a velike prilike propustili su i Dimitar Berbatov i Ryan Giggs, dok Inter s druge strane u prvih 45 minuta nije uspio ozbiljnije zaprijetiti Edwinu van der Saru. Obrambenu sigurnost iz Premiershipa, United je i bez Nemanje Vidića prenio i u Ligu prvaka.

Jezikova juha Josea Mourinha dala je impuls Interu koji je bolje otvorio drugo poluvrijeme i odmah mogao do pogotka preko Adriana, no s vremenom je kontrola igre ponovno prešla na stranu gostiju, koji su preko vrlo rastrčanih Ronalda i Berbatova u više navrata prijetili domaćim vratima.

Obje su momčadi do kraja sačuvale svoje mreže, a Inter na tome može zahvaliti posebno raspoloženom Juliu Cesaru, koji se nekoliko puta ispriječio sigurnom pogotku gostiju. Blagu prednost tako na uzvrat nosi Manchester United, koji pred svojim navijačima teško gubi utakmice.

Liga prvaka - Završnica

osmina finala

Atlético Madrid2:2Porto
Lyon1:1Barcelona
Arsenal1:0Roma
Inter0:0Manchester United
Real Madrid0:1Liverpool
Chelsea1:0Juventus
Villarreal1:1Panathinaikos
Sporting0:5Bayern
Juventus2:2Chelsea
Panathinaikos1:2Villarreal
Bayern7:1Sporting
Liverpool4:0Real Madrid
Roma7:8 **Arsenal
Manchester United2:0Inter
Porto0:0Atlético Madrid
Barcelona5:2Lyon

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!