Liga prvaka - Završnica, osmina finala, 10.03.2009, 20:45 h
Liverpool
Liverpool 4:0 Real Madrid
Real Madrid

Liverpool - Real: Crveni spektakl

Ivor Krapac • utorak, 10.03.2009.
Liverpool - Real: Crveni spektakl
Foto: EPA

Anfield je u uzvratnom susretu osmine finala Lige prvaka proslavio još jednu veliku Liverpoolovu pobjedu. Redsi su nadigrali i ponizili madridski Real isprativši ga kući pune mreže, puno uvjerljivije nego se moglo predvidjeti...

Liverpoolovi igrači su fantastičnom predstavom na Anfieldu najavili da su i ove sezone u stanju otići daleko u najjačem klupskom kontinentalnom natjecanju. Ako je uz poraz od 1:0 u prvoj utakmici na svom terenu bio "na konopcima", Real je večeras brutalno nokautiran, s 4:0 koje će Juande Ramos i njegova momčad teško izbrisati iz pamćenja.

U prvih pola sata Redsi su djelovali kao da oni, a ne gosti iz Madrida hvataju minus iz prve utakmice. Bilo je to 30-ak minuta potpune Liverpoolove dominacije i podjednake dezorijentiranosti sve četvorice članova Realove posljednje četvorke (Heinze, Pepe, Cannavaro, Sergio Ramos), koji su u tom razdoblju igrali kao najveći neprijatelji Ikera Casillasa. Realov vratar imao je puno posla, dosta toga i spasio, ali sve ipak nije mogao.

Domaći su okrunili početni pritisak u 16. minuti. Cannavaro je krivo procijenio dugu loptu i propustio je do Fernanda Torresa, koji je, nakon dvojbenog kontakta s Pepeom i mogućeg nedosuđenog prekršaja u napadu, u suradnji s Dirkom Kuytom na Nizozemčevu asistenciju lako zabio za podvostručenje ukupnog vodstva Benitezove momčadi.

Dvanaest minuta kasnije Real se našao u još većim problemima, a kao i u Torresovom slučaju, ponovno su im zapaprili Španjolci - Xabi Alonso proigrao je sunarodnjaka Arbelou, a Heinze je u dvoboju u kaznenom prostoru dotaknuo loptu rukom i skrivio 11-erac. Prosvjedi na odluku belgijskog suca De Bleeckerea uz tvrdnju da je Heinze igrao ramenom nisu pomogli, a Steven Gerrard bio je miran i osigurao svojoj momčadi 2:0 večeras i 3:0 ukupno, praktički osiguran prolaz u četvrtfinale.

Na drugom kraju terena nije bilo toliko prijetnji. Vrijedan izdvajanja bio je jedino Sneijderov pokušaj iz slobodnjaka kojeg je Reina uz dosta muke odbio u korner, dok iz igre nismo vidjeli puno.

Ako je prvo poluvrijeme Realu bilo loše, a bilo je, drugo je počelo još gore. Ryan Babel je u 47. minuti na lijevom boku izigrao Sergija Ramosa kao da ne postoji i ubacio u 16-erac, a Steven Gerrard utrčao iz drugog plana i ostavio Casillasa bez puno izgleda - 3:0 na Anfieldu i ogromnih, nedostižnih 4:0 u dvije utakmice.

U nastavku je Ramos pokušao nešto promijeniti, u igru su ušli Van der Vaart i Guti, još na poluvremenu i Marcelo, no Real nije došao ni do pogotka kakve-takve utjehe. Štoviše, do kraja utakmice primili su još jedan.

Dossena je u 83. minuti zamijenio Torresa, a nepune četiri minute kasnije zaključio je Liverpoolovu kontru i ispisao posljednje poglavlje sjajne večeri Redsa.

Liga prvaka - Završnica

osmina finala

Atlético Madrid2:2Porto
Lyon1:1Barcelona
Arsenal1:0Roma
Inter0:0Manchester United
Real Madrid0:1Liverpool
Chelsea1:0Juventus
Villarreal1:1Panathinaikos
Sporting0:5Bayern
Juventus2:2Chelsea
Panathinaikos1:2Villarreal
Bayern7:1Sporting
Liverpool4:0Real Madrid
Roma7:8 **Arsenal
Manchester United2:0Inter
Porto0:0Atlético Madrid
Barcelona5:2Lyon

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!