Liga prvaka - Završnica, osmina finala, 11.03.2009, 20:45 h
Barcelona
Barcelona 5:2 Lyon
Lyon

Barcelona - Lyon: Kasno buđenje Francuza

Zoran Zdelar • srijeda, 11.03.2009.
Barcelona - Lyon: Kasno buđenje Francuza
Foto: EPA

Barcelona je ponovno odigrala fantastičnu utakmicu i zasluženo su izborili mjesto među najboljih osam momčadi u Europi, dok Francuzi mogu žaliti što su "počeli" prekasno igrati...

Josep Guardiola u najavi utakmice s Lyonom toliko je nahvalio francusku momčad da su već poneki počeli spominjati svima poznati termin "mač naopako". Ishod utakmice odigrane na Nou Campu definitivno upućuje na tu taktiku, jer Barcelona se u određenim dijelovima dvoboja poigravala s francuskim gigantom.

Lyon pred Barceloninim navijačima nije igrao ni približno dobro kao što je to bio slučaj u prvoj utakmici kad su u prvom poluvremenu bili fantastični i uspjeli povesti. Barcelona je pokazala zavidnu razinu efikasnosti zahvaljujući golijadi koju je u 25. minuti pokrenuo francuski reprezentativac Thierry Henry nakon dugog proigravanja od strane afaela Marqueza.

Samo dvije minute kasnije Henry je nakon dodavanja Xavija ostao sam na lijevoj strani kaznenog prostora i uspijeva još jednom matirati vratara Llorisa. Ni nakon toga domaćini nisu posustajali, pa do svog pogotka u 40. minuti stiže i Lionel Messi nakon što je uspio zaobići čak četiri protivnička igrača.

Poluvrijeme se bližilo opasno kraju, ali golova je još bilo. U 43. minuti zabija i kamerunski napadač Samuel Eto'o, dok je Henry ovog puta bio asistent. Tračak nade gostujućim je navijačima vratio u 44. minuti Makoun pogotkom nakon što je Juninho Pernambucano izveo korner.

U nastavku utakmice Lyon iznimno brzo stiže do dodatnog smanjenja zaostatka, a ovog puta je Juninho bio strijelac. Nije zabio, kao što je to obično slučaj, iz slobodnog udarca, već je ovog puta to uspio učiniti iz igre.

Barcelona je nastavila s boljom igrom, stvorili su još nekoliko vrlo lijepih prilika, a od njih ukupno čak 20-ak uspjeli su iskoristiti još jednu. U petoj minuti sudačke nadoknade konačnih 5:2 uspio je postaviti Keita.

Katalonci zasluženo idu među osam najboljih momčadi u Europi, dok Francuzi mogu žaliti za nekim propuštenim prilikama pri rezultatom 4:2 kada su bili iznimno blizu zabijanja i svog trećeg gola.

Liga prvaka - Završnica

osmina finala

Atlético Madrid2:2Porto
Lyon1:1Barcelona
Arsenal1:0Roma
Inter0:0Manchester United
Real Madrid0:1Liverpool
Chelsea1:0Juventus
Villarreal1:1Panathinaikos
Sporting0:5Bayern
Juventus2:2Chelsea
Panathinaikos1:2Villarreal
Bayern7:1Sporting
Liverpool4:0Real Madrid
Roma7:8 **Arsenal
Manchester United2:0Inter
Porto0:0Atlético Madrid
Barcelona5:2Lyon

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!