Liga prvaka - Završnica, osmina finala, 24.02.2009, 20:45 h
Lyon
Lyon 1:1(1:0) Barcelona
Barcelona

Lyon - Barca: Lyon ispustio mini senzaciju

Zoran Zdelar • utorak, 24.02.2009.
Lyon - Barca: Lyon ispustio mini senzaciju
Foto: EPA

Lyon je uspio povesti na domaćem terenu protiv Barcelone, ali vodstvo su u drugom dijelu utakmice ipak ispustili, iako su vrlo lako mogli stići do uvjerljive pobjede...

Nastavlja se mini kriza velike Barcelone. Momčad koja je trebala u idućih nekoliko kola potvrditi osvajanje Primere porazom u prvenstvu si je zagorčala život, a nisu večeras bili uspješni ni u Ligi prvaka prilikom gostovanja kod francuskog Lyona.

Očekivalo se da će Francuzi pružiti iznimno žestok otpor favoriziranim protivniku, no malo tko je pretpostavio da će prvi pogodak pasti nakon samo sedam minuta igre i to da će se još tresti baš Barcelonina mreža. Vratar Victor Valdes kao da je podcijenio iskusnog Brazilca Juninha Pernambucana, koji je izveo slobodan udarac - skraćeni korner s lijeve strane. Udarac je bio iznimno neugodan, činilo se da radi o centaršutu, ali lopta je išla u okvir gola i na kraju odsjela pod gredom nakon što je prevarila iskusnog Barcinog vratara.

Gosti iz Katalonije su tijekom utakmice imali terensku nadmoć, lopta je bila nešto više u njihovom posjedu, ali Lyon je i s nešto manje lopte u svojim nogama nastavio vrlo dobro parirati.

Obje momčadi imale su tako po nekoliko novih prilično dobrih prilika za pogodak, a nakon sat vremena vodstva Lyona do pogotka su uspjeli stići i gosti. U 67. minuti Lionel Messi je donio udarac iz kuta kojeg je izveo Rafael Marquez, a na udaljenijoj vratnici se našao francuski reprezentativac Thierry Henry koji izjednačuje rezultat zahvaljujući preciznom udarcu glavom.

Četvrtfinalist će se tako očekivano između ova dva nogometna giganta odlučiti u drugoj utakmici, ali na Nou Campu je Barcelona uvijek favorit. No, favorit i bolji ne stiže uvijek do pobjede. Vidjelo se to upravo u njihovom dvoboju s Espanyolom kad je Barcelona igrala, a protivnik zabijao. Josep Guardiola do uzvrata će neke stvari morati popraviti, jer Lyon je večeras vrlo lako mogao i do prilično uvjerljive pobjede.

Liga prvaka - Završnica

osmina finala

Atlético Madrid2:2Porto
Lyon1:1Barcelona
Arsenal1:0Roma
Inter0:0Manchester United
Real Madrid0:1Liverpool
Chelsea1:0Juventus
Villarreal1:1Panathinaikos
Sporting0:5Bayern
Juventus2:2Chelsea
Panathinaikos1:2Villarreal
Bayern7:1Sporting
Liverpool4:0Real Madrid
Roma7:8 **Arsenal
Manchester United2:0Inter
Porto0:0Atlético Madrid
Barcelona5:2Lyon

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!