Liga prvaka - Završnica, osmina finala, 11.03.2009, 20:45 h
Manchester United
Manchester United 2:0 Inter
Inter

Man Utd - Inter: Inter propustio priliku

Marin Vuković • srijeda, 11.03.2009.
Man Utd - Inter: Inter propustio priliku
Foto: EPA

Premda nije ponovio sjajno izdanje iz prve utakmice u Milanu, Manchester United je na Old Traffordu svladao vodeću momčad talijanskog prvenstva i nastavio svoj put k obrani naslova prvaka Europe. Inter će pak žaliti zbog brojnih propuštenih prigoda, talijanski je prvak čak dvaput pogađao okvir gola.

Da je menadžer Manchester Uniteda kojim slučajem prije ogleda s Interom imao priliku napisati scenarij ove utakmice, on bi vjerojatno izgledao ovako: zabiti rani pogodak i potom umrtviti utakmicu čekajući pogrešku protivnika koji se, htio ne htio, mora otvoriti.

Mourinho: "United može do svih pet trofeja"

Fergusonove želje iz fiktivnog scenarija vrlo su brzo pretočene u stvarnost i na travnjaku Old Trafforda. Već u četvrtoj minuti nakon kornera Nemanja Vidić je pobjegao iz vida Patricku Vieiri i donio vodstvo aktualnom europskom prvaku.

United je potom stao na loptu i, dojma smo, prerano odlučio zatvoriti utakmicu, što je ubrzo iskoristio Inter i s dvije vrlo izgledne prilike zaprijetio Edwinu van der Saru i pokazao kako na Old Trafford nije došao samo izgubiti utakmicu. Najbliže je pogotku gostiju došao Zlatan Ibrahimović, koji je glavom nakon slobodnog udarca pogodio gredu.

Iz prvog poluvremena bilježimo i još jednu stopostotnu priliku domaćina, John O'Shea se našao sam pred vratarom Intera, ali je u završnici pokazao kako ipak nije rasni napadač.

Drugo poluvrijeme ponudilo je još bolju i otvoreniju igru, a baš kao i u prvom dijelu United je do pogotka došao u ranoj fazi nastavka. Igrala se 49. minuta kada je Wayne Rooney odličnim ubačajem pronašao Cristiana Ronalda, a Portugalac glavom postigao svoj prvi ovosezonski pogodak u Ligi prvaka.

Interove dionice naglo su pale, bilo je jasno kako će teško postići čak dva pogotka potrebna za četvrtfinale, ali Jose Mourinho se nije predavao. U igru je ubacio Luisa Figa i Adriana, a upravo je potonji imao sjajnu priliku za smanjenje Unitedova vodstva. Nakon preciznog ubačaja Estebana Cambiassa, Brazilac je dobro pucao, ali europskog prvaka još jednom spašava vratnica.

Kako se bližio kraj utakmice nestajale su i ambicije lidera talijanskog prvenstva, pa je Manchester United utakmicu relativno mirno priveo kraju i izborio nastup među osam najboljih. Nije to bilo nezaboravno izdanje Crvenih vragova, a Inter može žaliti za brojnim propuštenim prilikama.

Liga prvaka - Završnica

osmina finala

Atlético Madrid2:2Porto
Lyon1:1Barcelona
Arsenal1:0Roma
Inter0:0Manchester United
Real Madrid0:1Liverpool
Chelsea1:0Juventus
Villarreal1:1Panathinaikos
Sporting0:5Bayern
Juventus2:2Chelsea
Panathinaikos1:2Villarreal
Bayern7:1Sporting
Liverpool4:0Real Madrid
Roma7:8 **Arsenal
Manchester United2:0Inter
Porto0:0Atlético Madrid
Barcelona5:2Lyon

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!