Liga prvaka - Završnica, osmina finala, 10.03.2009, 20:45 h
Bayern
Bayern 7:1 Sporting
Sporting

Bayern - Sporting: Veličanstveni Bavarci!

Antonija Pavlić • utorak, 10.03.2009.
Bayern - Sporting: Veličanstveni Bavarci!
Foto: EPA

Još jedan susret prepun pogodaka odigrali su u Münchenu Bayern i Sporting. Premda je pitanje pobjednika bilo riješeno već u Lisabonu kada je Bayern slavio s 5:0, motivacije definitivno nije nedostajalo izabranicima Jurgena Klinsmanna niti pred svojim navijačima. "Drugoligaše" su iz Sportinga Bavarci ovaj put ispratili sa sedam pogodaka, što u konačnici čini rezultat od impresivnih 12:1!

Bayern je svoju nadmoć nad momčadi iz Lisabona odlučio demonstrirati već u 7. minuti, kada je puno puta ove sezone "otpisani" poljski Nijemac Lukas Podolski sa 18 metara opalio po golu i potpuno zbunio vratara lisabonske momčadi.

Isti je igrač i u sljedećem pogotku odigrao glavnu ulogu i pokazao tako treneru Klinsmannu da je već nekoliko sezona u njemačkom gigantu nepravedno podcjenjivan. Njemački je čuvar mreže iz svog kaznenog prostora ispuucao loptu daleko u polovicu gostiju lopta se prošetala sve do vratar gostiju koji je katastrofalno reagirao i jednostavno odletio u prazno, te omogućio Podolskom da efektno škaricama loptu pošalje u praznu mrežu.

Pet minuta kasnije iz kornera je pak neobjašnjivi pogodak postigao Sportingovac Polga, koji je u maniri rasnoga strijelca podmetnuo nogu i pogodio - vlastitu mrežu. Donekle je visoki poraz ublažio u 41. minuti Moutinho, premda eurogol koji je postigao definitivno može konkurirati za pogodak sezone. Prašinu je s Rensingovog gola skinuo Portugalac s gotovo 20-ak metara i tako pokazao da individualno ne kaska za velikim njemačkim klubom.

Golovi su se kao na traci nastavili i do kraja poluvremena; tri minute prije konca 45. Bastin Schweinsteiger je samo završio posao udarcem gotovo s bijele točke nakon što je po desnom krilu "udžbenički" izigrana čitava Sportingova momčad.

U nešto je lakšem tempu nastavljeno i drugo poluvrijeme; na terenu se malo što ili bolje rečeno ništa promijenilo, Bayern je i dalje bio dominantan i Sporting po drugi put u dva tjedna učinio drugoligaškom momčadi. Nizozemac Mark van Bommel pogodio je u 74. minuti sa gotovo pet metara pod samu gredu Sportingova gola za u ovoj fazi lige prvaka ogromnih 6:1, da bi "točku na i" napisao na Sportingovu presudu T.Müller u samoj sudačkoj nadoknadi.

Liga prvaka - Završnica

osmina finala

Atlético Madrid2:2Porto
Lyon1:1Barcelona
Arsenal1:0Roma
Inter0:0Manchester United
Real Madrid0:1Liverpool
Chelsea1:0Juventus
Villarreal1:1Panathinaikos
Sporting0:5Bayern
Juventus2:2Chelsea
Panathinaikos1:2Villarreal
Bayern7:1Sporting
Liverpool4:0Real Madrid
Roma7:8 **Arsenal
Manchester United2:0Inter
Porto0:0Atlético Madrid
Barcelona5:2Lyon

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!