Liga prvaka - Završnica, osmina finala, 10.03.2009, 20:45 h
Panathinaikos
Panathinaikos 1:2 Villarreal
Villarreal

PAO - Villarreal: Hrvati bez četvrtfinala

Vedran Babić • utorak, 10.03.2009.
PAO - Villarreal: Hrvati bez četvrtfinala
Foto: EPA

Pogotkom Josebe Llorentea 20 minuta prije kraja, Villarreal je usred prepunog Olimpijskog stadiona u Ateni izborio četvrtfinale Lige prvaka savladavši Panathinaikos 2:1...

Kada se sve zbroji i oduzme, prolaz Villarreala je sasvim zaslužen. U dvije utakmice Žuta podmornica pokazala je više i ponovit će uspjeh iz sezone 2005./2006., kada je suprotno svim očekivanjima otišla do polufinala. S druge strane, Panathinaikosu nije pomogla niti bučna podrška preko 70 tisuća grlatih navijača koji su pohodili Olimpijski stadion Spiros Louis.

Prvo poluvrijeme kao da je bilo preslika onog od prije dva tjedna na El Madrigalu. Villarreal je uživao veći posjed, no prvih pola sata igre trebalo je što brže zaboraviti. Čak su i nezadovoljni navijači svoje ljubimce "počastili" zvižducima.

Najzanimljiviji trenuci dogodili su se u samoj završnici. U 37. minuti pogodak Ariela Ibagaze poništen je zbog prekršaja, a u sljedećem napadu najbolju priliku poluvremena propustio je domaći napadač Vangelis Mantzios. Njegov je udarac s vrha šesnaesterca obranio vratar gostiju Diego Lopez.

U nastavku se, međutim, utakmica potpuno otvorila. Prvo je u 50. minuti predivnim pogotkom sa 16 metara Ibagaza doveo goste u vodstvo, da bi samo pet minuta potom nakon ubacivanja iz kuta najviši u skoku bio Mantzios i pogodio za 1:1, što je rezultiralo mnoštvom zapaljenih bengalki na tribinama. Pobjedonosni pogodak postigao je u 70. minuti španjolski joker s klupe, Joseba Llorente, nakon što ga je kvalitetno uposlio Ibagaza. Llorente je na poluvremenu zamijenio Nihata Kahvecija.

Do kraja utakmice Panathinaikos je imao samo jednu priliku za povratak. U 80. minuti udarac Dimitrisa Salpingidisa izvan kaznenog prostora bi zasigurno završio u mreži da se lopta na putu nije zabila u Javija Ventu.

U sudačkoj nadoknadi Giuseppe Rossi je s pet metara pucao loše i ravno u Marija Galinovića, tako da je na semaforu ipak ostalo 1:2. Ante Rukavina upisao je još jedan nastup u Ligi prvaka, zamijenivši u 86. minuti Jakuba Wawrzyniaka.

Liga prvaka - Završnica

osmina finala

Atlético Madrid2:2Porto
Lyon1:1Barcelona
Arsenal1:0Roma
Inter0:0Manchester United
Real Madrid0:1Liverpool
Chelsea1:0Juventus
Villarreal1:1Panathinaikos
Sporting0:5Bayern
Juventus2:2Chelsea
Panathinaikos1:2Villarreal
Bayern7:1Sporting
Liverpool4:0Real Madrid
Roma7:8 **Arsenal
Manchester United2:0Inter
Porto0:0Atlético Madrid
Barcelona5:2Lyon

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!