Nogomet

Veliki izazov za Bragu u borbi za treće mjesto

Petar Jenjić • subota, 18.05.2024.
Veliki izazov za Bragu u borbi za treće mjesto
Foto: EPA

Braga i Porto večeras će odigrati utakmicu zadnjeg, 34. kola portugalskog prvenstva. Bit će to ujedno i dvoboj za treće mjesto na ljestvici...

Danas se odigravaju posljednje utakmice posljednjeg 34. kola portugalskog prvenstva. Jedna od njih ujedno je i borba za treće mjesto ljestvice u kojem će Braga biti domaćin Portu s početkom u 21:30 sati. Dvoboj će suditi Nuno Miguel Serrano Almeida.

Igraj na Braga - Porto na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Braga je u vrlo dobrom nizu utakmica u posljednje vrijeme i osim poraza od Arouce (0:3) u 28. kolu, nije bilo značajnijih i lošijih rezultata. U zadnjih pet kola izgubila je jedan susret i upisala četiri pobjede, sve četiri s jednim golom razlike. Međutim, tri boda se pišu u svakom od njih i o tome sigurno neće previše razmišljati.

Nakon gostujuće pobjede kod Estorila (0:1), uslijedila je domaća pobjeda protiv Vizele (2:1). Nakon toga čekalo je teško gostovanje kod Benfice i poraz od 3:1 te oporavak u posljednja dva kola s dvije golijade. Prvo je kod kuće okrenula zaostatak protiv Casa Pije od 1:2 i na kraju slavila s 4:3, dok je proteklog vikenda gubila 1:0 u gostima kod Vitorije Guimaraes, ali i preokrenula na konačnih 2:3.

Takvih ishodom stigla je do 68 bodova, samo jedan iza Porta koji nikako ne može biti zadovoljan bodovnim saldom u završnici sezone. Drugoplasirana Benfica ima čak 11 bodova više od njega, a novi prvak Sporting njih 19. Za momčad koja je 30 puta bila prvak Portugala ostaje još finale kupa protiv Sportinga sljedeći vikend za popravak slabog dojma.

Porto je prije mjesec dana izborio spomenuto finale pobjedom od 3:1 protiv Vitorije Guimaraes, a nakon toga odigrao četiri prvenstvene utakmice u kojima je upisao tri pobjede i jedan remi. Neriješeno je odigrao sa Sportingom kod kuće (2:2), iako je do završnice imao dva gola prednosti. Slavio je kod Casa Pije (1:2) i Chavesa (0:3), dok je kod kuće bio bolji od Boaviste (2:1).

Interesantno je da Porto s 27 primljenih golova ima najbolju obranu sezone, dok je Braga primila čak 22 pogotka više. Dodajmo i to da treće mjesto vodi u grupnu fazu Europske lige, dok će četvrtoplasirani u kvalifikacije za plasman u isto natjecanje.

Što su rekli

Rui Duarte, v.d. trenera Brage: "Jako teška utakmica prtiv odlične ekipe s vrlo dobrim trenerom. Nama je očito sve ili ništa, jako smo se borili kako bismo došli u ovu poziciju, da se do zadnjeg kola borimo za treće mjesto. Igrat ćemo protiv jake momčadi, vrlo intenzivne, snažne, s loptom i bez nje. Znamo koliko će nam biti zahtjevno."

Sergio Conceicao, trener Porta: "Mi uvijek igramo kao finale, igramo na pobjedu. U ovom slučaju nije finale jer nam je dovoljan bod. Utakmica će odlučiti treće mjesto, svjesni smo toga, no motivacija mora biti kao i u svakoj drugoj. Moramo se usredotočiti isključivo na ono što je sutra pred nama. Jedva čekamo. Ovo nije situacija u kojoj se želimo naći i u budućnosti, ali tako je kako je."

Mjesto, vrijeme, suci

Estadio Municipal de Braga, Braga, 21:30

Sudac: Nuno Miguel Serrano Almeida

Nedostaju

Braga: (-)

Porto: Franco, Jaime, Marcano, Martinez, Sanchez, Zaidu, Pepe

Zadnji susret

U utakmici 17. kola, odigranoj polovicom siječnja, Porto je na domaćem terenu slavio rezultatom 2:0.

Prognoza

Porto malo golova zabija, Braga ih puno prima. Za današnji dvoboj nekako se najrealnijim čini remi.

FOTO: EPA/MANUEL FERNANDO ARAUJO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!