Liga prvaka - Završnica, osmina finala, 25.02.2009, 20:45 h
Sporting
Sporting 0:5 Bayern
Bayern

Sporting - Bayern: Rapsodija Bavaraca

Antonija Pavlić • srijeda, 25.02.2009.
Sporting - Bayern: Rapsodija Bavaraca
Foto: EPA

Strateg münchenskog Bayerna Jürgen Klinsmann je zahvaljujući visokoj pobjedi od 5:0 nad lisabonskim Sportingom nakon lošeg niza u Bundesligi ipak zadržao trenersku palicu u najboljem njemačkom klubu. Usput je u gostima kod portugalskog kluba praktički osigurao četvrtfinale...

Jose Alvalade stadion u Lisabonu i njegov auditorij zasigurno nije očekivao večeras ovakav rasplet prve utakmice osmine finala Lige prvaka. Nakon tri je poraza u posljednja četiri prvenstvena kola Bayern u Portugalu imao ogroman imperativ pobjede, pobjede koja je jedina mogla (i je) na trenerskoj klupi zadržati njemačkog stratega Jürgena Klinsmanna.

Bavarci, na veliku žalost Sportingovih pristalica, nisu ipak na travnjaku Jose Alvaladea podastrijeli "raskoš" nogometa kakvu pokazuju u proteklih nekoliko izdanja Bundeslige, potpomognuti su s mnoštvom pogrešaka Zelenih u mrežu suparnika pospremili čak pet lopti te tako gotovo sigurno riješili pitanje četvrtfinalista iz ovoga dvoboja.

Prvi je nakon nekoliko dobrih obostranih prilika mrežu u 42. minuti zatresao Franck Ribery, koji je na najbolji način iskoristio zakašnjeli božićni poklon Derleia, primio loptu na 40-ak metara od gola, prošao kroz samu sredinu Sportingove obrane i oči u oči s Tiagom gotovo s linije šesnaesterca pogodio za vodstvo svoje momčadi.

Na drugi su zgoditak Bayernovi nogometaši čekali pak sve do 57. minute, kada je prepuni lisabonski stadion utišao Miroslav Klose, uguravši loptu u mrežu doslovce trbuhom, nakon što mu je centaršut Massima Oda idealno spustio Luca Toni.

Šest minuta kasnije Ribery iz najstrože kazne, koju je izborio Phillip Lahm, zabija svoj drugi pogodak na utakmici, da bi od 84. minute počeo show Luce Tonija. Negdašnji je prvi topnik Fiorentine prvi pogodak postigao glavom, nakon što je ponovno Franck Ribery na lijevoj strani pošteno izvozao Andréa Santosa i idealno u šesnaestercu pronašao talijanskog napadača, dok je konačan rezultat od 5:0 postavio na isti način u posljednjoj minuti regularnog dijela utakmice.

Sportingov je branič napravio tada kardinalnu, rekli bismo, početničku pogrešku, i svome vrataru u kazneni prostor dodao prekratku loptu, koju je bez ikakvih poteškoća uspio presjeći Miroslav Klose. Prvi je njegov udarac uspio ipak obraniti Tiago, no lopta se nekako ponovno našla na nogama Francka Riberyja, koji je tako fenomenalnim centaršutom na u skoku dominantnog Lucu Tonija, upisao drugu asistenciju na utakmici.

Liga prvaka - Završnica

osmina finala

Atlético Madrid2:2Porto
Lyon1:1Barcelona
Arsenal1:0Roma
Inter0:0Manchester United
Real Madrid0:1Liverpool
Chelsea1:0Juventus
Villarreal1:1Panathinaikos
Sporting0:5Bayern
Juventus2:2Chelsea
Panathinaikos1:2Villarreal
Bayern7:1Sporting
Liverpool4:0Real Madrid
Roma7:8 **Arsenal
Manchester United2:0Inter
Porto0:0Atlético Madrid
Barcelona5:2Lyon

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!