Liga prvaka - Završnica, osmina finala, 25.02.2009, 20:45 h
Villarreal
Villarreal 1:1 Panathinaikos
Panathinaikos

Villareal - PAO: Grci iščupali remi

Vedran Babić • srijeda, 25.02.2009.
Villareal - PAO: Grci iščupali remi
Foto: EPA

Iako je gotovo cijelu utakmicu igrao podređenu ulogu, Panathinaikos je na El Madrigalu protiv Villarreala izvukao 1:1 i na uzvrat u Atenu odlazi s velikom prednošću pogotka u gostima...

U najavi utakmice oba trenera su nastojala prebaciti teret pritiska na leđa suparničke momčadi, pa je shodno tome utakmica bila lišena nešto ofenzivnijeg nogometa. U igri obaju momčadi mogla se osjetiti mentalna kočnica zbog prevelikog uloga, a iako je nastupio bez kartoniranih Capdevile i Franca te ozlijeđenog Rodrigueza, Villarreal je bio taj koji je koliko - toliko riskirao ne bi li promijenio rezultat na semaforu.

U prvom poluvremenu domaćin je uživao veći posjed lopte, ponajviše zahvaljujući neumoljivom Marcosu Senni, ali stopostotnih šansi nije bilo. Povremeni hrvatski reprezentativac na vratima gostiju, Mario Galinović, bio je koncentriran te je udarce Angela i posebno raspoloženog Giuseppea Rossija, spretno obranio. Veznjak Sebastien Eguren je na ubacivanje iz kornera glavom pucao loše i promašio vrata.

A onda, kao grom iz vedra neba, u 59. minuti kapetan Panathinaikosa Giorgos Karagounis postiže prekrasan pogodak s više od 20 metara udaljenosti i dovodi Atenjane u vodstvo. Samo par minuta potom Vangelis Mantzios propušta potpuno matirati domaćina, ali njegov udarac sa svega pet metara udaljenosti fantastično kroti vratar Diego Lopez.

Kazna za promašenu prigodu stigla je gotovo odmah. U 67. minuti u šesnaestercu gostiju pada Robert Pires, a sudac Konrad Plautz pokazuje na bijelu točku. Najstrožu kaznu precizno je izveo Rossi, kojemu je to treći pogodak u Ligi prvaka ove sezone.

Do kraja utakmice četvrtoplasirana momčad Primere je krenula po pobjedu, ali Rossi, Nihat i Cazorla nisu pogodili mrežu Galinovića. Bivši Hajdukovac Ante Rukavina također je upisao nastup. Mladi Šibenčanin u igru je ušao u samoj završnici, zamijenivši Mantziosa.

Konačnim raspletom na El Madrigalu više će razloga za zadovoljstvo imati Henk Ten Cate i njegov Panathinaikos, koji je na ovaj način prekinuo neugodan niz od devet poraza na španjolskom teritoriju u posljednjih deset godina.

Liga prvaka - Završnica

osmina finala

Atlético Madrid2:2Porto
Lyon1:1Barcelona
Arsenal1:0Roma
Inter0:0Manchester United
Real Madrid0:1Liverpool
Chelsea1:0Juventus
Villarreal1:1Panathinaikos
Sporting0:5Bayern
Juventus2:2Chelsea
Panathinaikos1:2Villarreal
Bayern7:1Sporting
Liverpool4:0Real Madrid
Roma7:8 **Arsenal
Manchester United2:0Inter
Porto0:0Atlético Madrid
Barcelona5:2Lyon

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!