Liga prvaka - Završnica, osmina finala, 25.02.2009, 20:45 h
Chelsea
Chelsea 1:0 Juventus
Juventus

Chelsea - Juve: Novi Hiddinkov minimalac

Borna Rupnik • srijeda, 25.02.2009.
Chelsea - Juve: Novi Hiddinkov minimalac
Foto: EPA

Chelsea i Juventus večeras su na Stamford Bridgeu odigrali prvi međusobni europski susret u povijesti, a u boljem će sjećanju ostati engleskom predstavniku, koji na uzvrat u Torino nosi minimalnu prednost...

Novopečeni stanovnik Londona, Nizozemac Guus Hiddink, ohrabrio se prvenstvenom pobjedom nad Aston Villom i ponovno izveo napadački orijentiranu momčad na teren, s Anelkom, Drogbom i Kalouom u napadu. Bivši trener Chelsea, Claudio Ranieri, na suprotnoj je strani u prvi sastav vratio odmorenoga Alessandra Del Piera.

Hiddinkova se taktika ipak pokazala boljom te je Chelsea od prve minute pritisnuo goste. Buffona je već u četvrtoj minuti testirao Kalou, a Drogba nekoliko minuta kasnije puca preko gola. No, u 11. minuti za Talijane spasa više nije bilo - Kalou je izvrsno proigrao Drogbu, a plava jedanaestica šalje loptu iza leđa nemoćnog Buffona. Raspoloženi Drogba je ubrzo mogao udvostručiti vodstvo, ali njegov je udarac glavom neprecizan.

Juventus se probudio tek sredinom prvog dijela, ali je dobru priliku Del Piera izvanredno osujetio Petr Čech, a pokušaj Maura Camoranesija odbija se od glave Johna Terryja. Ritam je tada počeo opadati te se na predah otišlo s 1:0 za domaćine.

U maniri snalažljivog školarca, scenarij drugog poluvremena jednostavno je prepisan iz prvog. Chelsea je na samome početku jurnuo po drugi pogodak, ali Michael Ballack i - nije teško pogoditi - Didier Drogba ne pronalaze put prema mreži Juventusa. Juventusovu je dionicu obilježio dalekometni pokušaj Marca Marchionnija.

Ranieri je u potrazi za izjednačenjem na travnjak poslao i Marchisija te u samoj završnici i Davida Trezegueta, no rezultat se usprkos nešto poduzetnijim nastojanjima talijanske momčadi te topovskim udarcima Pavela Nedveda i Nicolasa Anelke više nije mijenjao.

Nizozemski je stručnjak na taj način ponovno osigurao svome novom klubu vrlo vrijednu pobjedu od 1:0, a uzvrat u Torinu obećava mnogo jer je Juventus naposljetku dokazao da se može ravnopravno nositi s Englezima, a bilo kojoj talijanskoj momčadi minimalna slavlja nikako nisu strana.

Liga prvaka - Završnica

osmina finala

Atlético Madrid2:2Porto
Lyon1:1Barcelona
Arsenal1:0Roma
Inter0:0Manchester United
Real Madrid0:1Liverpool
Chelsea1:0Juventus
Villarreal1:1Panathinaikos
Sporting0:5Bayern
Juventus2:2Chelsea
Panathinaikos1:2Villarreal
Bayern7:1Sporting
Liverpool4:0Real Madrid
Roma7:8 **Arsenal
Manchester United2:0Inter
Porto0:0Atlético Madrid
Barcelona5:2Lyon

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!