Liga prvaka - Završnica, osmina finala, 25.02.2009, 20:45 h
Real Madrid
Real Madrid 0:1 Liverpool
Liverpool

Liverpool - Real: Redsi osvojili Madrid

Vedran Attias • srijeda, 25.02.2009.
Liverpool - Real: Redsi osvojili Madrid
Foto: EPA

Sudar divova koji skupa imaju 14 naslova prvaka Europe potpuno je zasluženo završio pobjedom Liverpoola pogotkom izvrsnog Benayouna te tako goste iz Engleske učinio velikim favoritima za prolaz u četvrtfinale...

Real Madrid i Liverpool su prije utakmice najavljivali kako su favoriti u ovom dvoboju i kako će proći u četvrtfinale, a za prolaz dalje ključno je - ne dobiti gol; pogotovo kod kuće. Momčad Juande Ramosa tako je i stajala na terenu dok su gosti ipak igrali ofenzivnije i imali bolje prilike te zasluženo slavili.

Domaćini se nisu uspjeli nametnuti na sredini terena i razviti svoju igru, a Benitezova momčad igrala je svoju klasičnu igru: čvrsto u sredini i na (polu)kontre nakon grešaka protivnika u sredini. Kako to obično biva, najbolja prilika na utakmici došla je - iz ničega.

Igrala se 21. minuta kada je izbijena lopta preskočila nekoliko igrača i došla do Fernanda Torresa koji je bio u odličnoj situaciji, istina malo iskosa, no njegov udarac Casillas uspijeva obraniti. Samo par minuta kasnije odlični Izraelac Benayoun imao je dobru priliku, ali Casillas još jednom brani.

Real je zabio u 30. minuti, no Higuain je bio u zaleđu pa je tako veselje bilo kratkog vijeka. Gosti su jednostavno bili - čvršći. Xabi Alonso i Mascherano pokupili su sve lopte u sredini, a umalo smo vidjeli eurogol kada je Španjolac na kraju prvog dijela sa svoje polovice pucao po golu, a Casillas jedva odbio loptu u korner.

U nastavku - ista priča. Real nije mogao ništa Liverpoolu, a gosti su i dalje igrali mudro i čekali su svoju priliku. Nekoliko je puta bilo gusto pred golom domaćih, a jedina je prijetnja Reala bila ona Robbena u 70. minuti, no Reina je odbio loptu u korner.

Potpuno zasluženu pobjedu gostima donio je igrač utakmice - Benayoun. Fabio Aurelio izveo je slobodni udarac, a Izraelac bio najviši u skoku i donio Liverpoolu ogromnu prednost. Odlični je Izraelac pogotkom okrunio svoju sjajnu predstavu u Madridu.

Bilo je to i posljednje što smo vidjeli u Madridu, a Bernabeom se zaorilo "You'll never walk alone". Liverpool je još jednom dokazao svoju kvalitetu dok je Real na korak od petog ispadanja zaredom iz Lige prvaka odmah nakon natjecanja po skupinama.

Liga prvaka - Završnica

osmina finala

Atlético Madrid2:2Porto
Lyon1:1Barcelona
Arsenal1:0Roma
Inter0:0Manchester United
Real Madrid0:1Liverpool
Chelsea1:0Juventus
Villarreal1:1Panathinaikos
Sporting0:5Bayern
Juventus2:2Chelsea
Panathinaikos1:2Villarreal
Bayern7:1Sporting
Liverpool4:0Real Madrid
Roma7:8 **Arsenal
Manchester United2:0Inter
Porto0:0Atlético Madrid
Barcelona5:2Lyon

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!