Liga prvaka - Završnica, osmina finala, 24.02.2009, 20:45 h
Atlético Madrid
Atlético Madrid 2:2(2:1) Porto
Porto

Atletico - Porto: Portu početna prednost

Tomislav Pacak • utorak, 24.02.2009.
Atletico - Porto: Portu početna prednost
Foto: EPA

Usprkos katastrofalnoj pogrešci vratara Heltona, Porto je na gostovanju u Madridu sasvim zasluženo upisao remi od 2:2 i tako si otvorio lijepu mogućnost za prolazak u četvrtfinale...

Porto je u Madridu pokazao da je s razlogom smatran laganim favoritom s obzirom na formu dviju momčadi. Naime, dok Portugalci 'drmaju' svojim prvenstvom, Atletico se već neko vrijeme muči, zbog čega je klupu napustio Javier Aguirre, ali ni to nije puno promijenilo izgled madridske momčadi koja ničime večeras nije impresionirala.

Burna i zanimljiva utakmica rano je otkrila da nas čeka vatromet golova i prigoda. Porto je u drugoj minuti trebao doći u vodstvo, ali sjajnu šansu Christian Rodriguez nije pretvorio u pogodak zahvaljujući vrataru Leu Francu.

Atletico je odmah uzvratio i - poveo. Aguero je slomio obranu gostiju dobrim dodavanjem, a Maxi Rodriguez nadmudrio Heltona za prvo veselje na Vicente Calderonu.

Porto je, međutim, uskoro upostavio ravnotežu i čak se pokazao opasnijom momčadi. U 17. minuti Lisandru zbog zaleđa nije priznat pogodak, ali već pet minuta kasnije isti igrač izvrsno koristi pogrešku uže obrane Atletica i udarcem sa 16 metara matira Franca.

Lisandro je uz Hulka bio nerješiva enigma za Španjolce, pa je u 25. minuti opet Franco morao spašavati, a vratar Atletica iskazao se i u 29. minuti kada je u situaciji '1 na 1' protiv Hulka spasio svoj gol.

Kazna za promašaje Portu je stigla u završnici prvog dijela nakon katastrofalne pogreške vratara Heltona. Forlan je puknuo s 20-ak metara, a relativno slabašan udarac po sredini gola Helton je neobjašnjivo pustio u gol za novo slavlje domaćih.

Ipak, Porto je u drugom poluvremenu stigao do novog izjednačenja koje je po prikazanoj igri apsolutno zaslužio, pa je uoči uzvrata sigurno favorit za prolazak dalje.

U 54. minuti Lisandro se opet mogao upisati među strijelce, nakon ubačaja Rodrigueza ostao je sam na desetak metara, ali je loše zahvatio loptu. Iskupio se u 73. minuti, kada je novi prodor Porta po lijevoj strani završio ubacivanjem Cissokha, a Lisandro bježi čuvaru i s nekoliko metara gura loptu u mrežu za velikih 2:2.

Porto je do kraja bez problema zadržao taj remi, pokazavši već u Madridu da je ovoga trenutka u boljoj formi od Atletica kojem predstoji vrlo težak zadatak u Portugalu. Ne i nemoguć...

Liga prvaka - Završnica

osmina finala

Atlético Madrid2:2Porto
Lyon1:1Barcelona
Arsenal1:0Roma
Inter0:0Manchester United
Real Madrid0:1Liverpool
Chelsea1:0Juventus
Villarreal1:1Panathinaikos
Sporting0:5Bayern
Juventus2:2Chelsea
Panathinaikos1:2Villarreal
Bayern7:1Sporting
Liverpool4:0Real Madrid
Roma7:8 **Arsenal
Manchester United2:0Inter
Porto0:0Atlético Madrid
Barcelona5:2Lyon

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!