Zimski sportovi

Nevjerojatan podvig Linza u Beču

Borna Rupnik • četvrtak, 18.03.2010.
Nevjerojatan podvig Linza u Beču
Foto: Davor Sajko

Vienna Capitalsi imali su finale EBEL-a na dlanu, ali su Black Wingsi iz Linza priredili iznenađenje i pravim pothvatom vratili seriju u svoj grad...

Red Bull iz Salzburga još uvijek ne zna s kime će zaigrati za naslov pobjednika ovogodišnjeg izdanja EBEL-a. Vienna Capitalsi imali su u četvrtak priliku zaključiti polufinalnu seriju, no bitka se ipak nastavlja.

Naime, Bečani su prokockali vodstvo od čak 4:1. Francois Bouchard pogodio je za 1:0 nakon samo dvije minute igre, nakratko je poravnao Michael Mayr, ali su do 21. minute precizni bili još Patrick Lebeau (dva puta) i Rafael Rotter.

Vezane vijesti

Preokret je počeo u 28. minuti, kada je Mayr smanjio na 4:2. A ono što se zbilo do kraja druge trećine ući će u anale ovog natjecanja: Linz je postigao tri gola zaredom - s igračem manje! Rich Bronilla, Brad Purdie i Daniel Oberkofler okrenuli su na 5:4 za Black Wingse.

Konačnih 6:4 postavio je Matthias Iberer u 46. minuti, što su gosti uspjeli sačuvati do kraja susreta, iako su kratko razdoblje proveli i s dvojicom igrača manje na ledu.

Šesti susret Black Wingsa i Vienna Capitalsa na rasporedu je u nedjelju, a hokejaši iz Linza moraju pobijediti još jednom žele li izboriti majstoricu u Beču.

EBEL - doigravanje

polufinale

Red Bull Salzburg2:0Medveščak
Vienna Capitals4:0LIWEST BW Linz
Medveščak1:5Red Bull Salzburg
LIWEST BW Linz1:3Vienna Capitals
Red Bull Salzburg1:4Medveščak
Vienna Capitals5:4LIWEST BW Linz
Medveščak1:5Red Bull Salzburg
LIWEST BW Linz2:1 *Vienna Capitals
Red Bull Salzburg3:2Medveščak
Vienna Capitals4:6LIWEST BW Linz
LIWEST BW Linz6:5 *Vienna Capitals
Vienna Capitals5:7LIWEST BW Linz
KAC6:4Villacher SV
Red Bull Salzburg6:4Vienna Capitals

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!