Zimski sportovi

Capitalsi iskoristili šanse gostiju

Goran Markuš • utorak, 09.03.2010.
Capitalsi iskoristili šanse gostiju
Foto: Davor Sajko

Prilično izjednačen rasplet u četvrtfinalu za obje momčadi obećavao je njihov vrlo tijesni prvi polufinalni ogled, no nakon uvodnog ispitivanja snaga domaćin je ubacio u višu brzinu i s velika četiri gola prednosti došao do potpuno zasluženog vodstva u seriji...

S tri pobjede više od svog protivnika u četvrtfinalu obje momčadi prilično su brzo osigurale prolaz u sljedeći krug natjecanja stoga su mnogi očekivali veliku neizvjesnost već u njihovom prvom polufinalnom ogledu. Međutim, još jednom dokazano je da u EBEL ligi ništa nije sigurno.

Tijekom praktički cijele prve trećine obje momčadi igrale su relativno konzervativno ispitujući mogućnosti protivnika, no već na samom otvaranju druge četvrtine stvari su se zakomplicirane. Naime, u 23. minuti na obje strane igrači zarađuju po deset minuta isključenja da bi u narednih osam gosti zaradili dodatnih šest kaznenih minuta što se ujedno pokazuje i prvom velikom šansom za domaćina.

Vezane vijesti

Iako se u tim trenucima nisu baš najbolje snašli nakon što su se svi igrači obje momčadi vratili na led prekrasna akcija Capitalsa nagrađena je golom Dana Bjornlieja. Od tog trenutka gosti su potpuno neočekivano djelovali smirenijima i do 50. minute čak su tri puta imali igrača više.

Međutim, niti jednu šansu gosti nisu iskoristili i nakon što je Darryl Bootland isključen na punih deset minuta umjesto Black Wingsa domaćin je ubacio u višu brzinu i zabivši čak tri gola unutar svega dvije i pol minute dolaze do potpuno zasluženog prvog slavlja u seriji.

Drugi polufinalni ogled igra se već ovog četvrtka s početkom u 19:15 sati igra u Linzu.

EBEL - doigravanje

polufinale

Red Bull Salzburg2:0Medveščak
Vienna Capitals4:0LIWEST BW Linz
Medveščak1:5Red Bull Salzburg
LIWEST BW Linz1:3Vienna Capitals
Red Bull Salzburg1:4Medveščak
Vienna Capitals5:4LIWEST BW Linz
Medveščak1:5Red Bull Salzburg
LIWEST BW Linz2:1 *Vienna Capitals
Red Bull Salzburg3:2Medveščak
Vienna Capitals4:6LIWEST BW Linz
LIWEST BW Linz6:5 *Vienna Capitals
Vienna Capitals5:7LIWEST BW Linz
KAC6:4Villacher SV
Red Bull Salzburg6:4Vienna Capitals

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!