Zimski sportovi

KAC osigurao finale EBEL-a

Borna Rupnik • petak, 25.03.2011.
KAC osigurao finale EBEL-a
Foto: Kristijan Komarica

Nakon što su u četvrtfinalu izbacili hokejaše Medveščaka, igrači KAC-a u polufinalu su se uspješno obračunali i s Villachom. Red Bull je stekao važnu pobjedu prednosti nad Vienna Capitalsima...

KAC iz Klagenfurta prvi je finalist ovosezonskog izdanja EBEL-a. U petoj utakmici polufinala svladali su Villach 6:4 i tako s ukupnih 5-1 opravdali svoje prvo mjesto nakon prvog dijela prvenstva te će se boriti za krunu protiv boljeg iz dvoboja Red Bulla i Vienna Capitalsa.

Navijači u Klagenfurtu sretan su kraj mogli naslutiti već nakon deset minuta igre jer su njihovi ljubimci vrlo brzo poveli 3:0, preko Hagera, Spurgeona i Siklenke. Villach je tračak neizvjesnosti unio pogocima Degona i Unterluggauera, no KAC je i na to imao odgovor.

Na 5:2 povisili su Craig i Reichel, a posljednji trzaj Villacha bili su pogoci Langfelda te još jednom Unterluggauera, i to s igračem manje, pet minuta prije kraja. No, kapetan Brandner u zadnjoj minuti susreta koristi prednost igrača više na ledu, zabija za 6:4 i potvrđuje plasman u finale.

Identičnim rezultatom i vrlo sličnim scenarijem Red Bull je došao do prednosti od 3-2 u pobjedama nad bečkim hokejašima. Aktualni je prvak u Salzburgu poveo čak 4:0, zahvaljujući Abidu, Latusi, St. Pierreu i Duncanu, a Capitalsi su uzvratili golovima M. Rodmana, Rottera i Larosea.

Ipak, u 45. minuti Latusa povisuje na 5:3, šest minuta poslije Oraze vraća nadu golom za 5:4, a završni rezultat postavlja Schiechl dvadesetak sekundi prije isteka vremena pogotkom u praznu mrežu Vienne. Šesta utakmica na rasporedu je u nedjelju.

EBEL - doigravanje

polufinale

Red Bull Salzburg2:0Medveščak
Vienna Capitals4:0LIWEST BW Linz
Medveščak1:5Red Bull Salzburg
LIWEST BW Linz1:3Vienna Capitals
Red Bull Salzburg1:4Medveščak
Vienna Capitals5:4LIWEST BW Linz
Medveščak1:5Red Bull Salzburg
LIWEST BW Linz2:1 *Vienna Capitals
Red Bull Salzburg3:2Medveščak
Vienna Capitals4:6LIWEST BW Linz
LIWEST BW Linz6:5 *Vienna Capitals
Vienna Capitals5:7LIWEST BW Linz
KAC6:4Villacher SV
Red Bull Salzburg6:4Vienna Capitals

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.03.2011. u 10:11
    ispravak netocnog navoda: ...i tako s ukupnih 4-1 ... živili!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.03.2011. u 09:38
    Bravo Kac nadam se da će te Ebel osvojiti.
    Obrisan korisnik