Zimski sportovi

Linz u Beču upotpunio senzaciju

Borna Rupnik • utorak, 23.03.2010.
Linz u Beču upotpunio senzaciju
Foto: Davor Sajko

Red Bull iz Salzburga konačno je saznao svog protivnika u finalu EBEL-a. U majstorici u Beču Black Wingsi iz Linza četvrtom su uzastopnom pobjedom (7:5) zapečatili sudbinu Vienna Capitalsa...

Premda se Medveščak već oprostio s ovosezonskim nastupom u EBEL-u, uzbuđenja za ljubitelje hokeja ne nedostaje. Malo je tko vjerovao da Black Wingsi nakon 0-3 mogu uopće zakomplicirati život odličnim Vienna Capitalsima, no sastav iz Linza pobrinuo se da njihov prolaz u finale postane prava senzacija.

U četvrtoj utakmici pobijedili su 2:1 u produžetku, u petoj su okrenuli 1:4 na 6:4 uz tri pogotka s igračem manje, a šesti su susret dobili novim pogotkom u produžetku. Tako su na majstoricu u Beč otputovali puni samopouzdanja i dobili odlučujući, sedmi dvoboj.

No, i tamo su opet morali hvatati zaostatak. Izvanredna prva trećina ponudila je čak šest pogodaka, ravnomjerno raspoređenih u mreže Frederica Cassivija i Alexa Westlunda.

Tijekom cijelog susreta raspucaniji Capitalsi poveli su preko Rafaela Rottera i Darryla Bootlanda, ali potom Markus Schlacher, Markus Matthiasson i Robert Shearer zabijaju za vodstvo Linza 3:2. Na 3:3 poravnao je Rotter manje od minute prije prvog odmora. Zanimljivo, svi su pogoci pali u brojčano izjednačenom stanju na ledu.

Za novu prednost Black Wingsa pogodio je Patrick Leahy, a Markus Matthiasson koristi igrača više za 5:3 u 35. minuti. Prijelomni trenutak vjerojatno se zbio na samom početku posljednje dionice, kada je Shearer precizan za 6:3, čime su Capitalsima u vodu pali svi planovi za treću trećinu.

Pokušali su Bečani i promjenom vratara, odnosno ulaskom Rudolfa Hummela, ali gosti iz Linza nemilosrdno su u njegovu mrežu spremili i sedmi pogodak. Strijelac je bio Martin Grabher Meier. Golovi Marcela Rodmana u završnim minutama za konačnih 7:5 Capitalsima nisu mnogo značili.

Finale počinje već u četvrtak, a prvi je domaćin Red Bull.

EBEL - doigravanje

polufinale

Red Bull Salzburg2:0Medveščak
Vienna Capitals4:0LIWEST BW Linz
Medveščak1:5Red Bull Salzburg
LIWEST BW Linz1:3Vienna Capitals
Red Bull Salzburg1:4Medveščak
Vienna Capitals5:4LIWEST BW Linz
Medveščak1:5Red Bull Salzburg
LIWEST BW Linz2:1 *Vienna Capitals
Red Bull Salzburg3:2Medveščak
Vienna Capitals4:6LIWEST BW Linz
LIWEST BW Linz6:5 *Vienna Capitals
Vienna Capitals5:7LIWEST BW Linz
KAC6:4Villacher SV
Red Bull Salzburg6:4Vienna Capitals

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.03.2010. u 22:22
    za anale
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.03.2010. u 21:50
    za antologiju :D
    Obrisan korisnik