Zimski sportovi

Linz kroz produžetak do majstorice

Borna Rupnik • nedjelja, 21.03.2010.
Linz kroz produžetak do majstorice
Foto: Davor Sajko

I šesta polufinalna utakmica doigravanja između Black Wingsa iz Linza i Vienna Capitalsa pružila je iznimno uzbudljiv hokej, a treća uzastopna pobjeda Black Wingsa u seriji znači da će o drugom finalistu odlučivati majstorica u Beču...

Iako već tri susreta plešu na rubu ispadanja, Black Wingsi iz Linza još su jednom ostali na životu i izborili sedmu utakmicu (u utorak) te priliku da se upravo oni nađu u finalu EBEL-a, gdje svog protivnika čeka Red Bull iz Salzburga.

Za razliku od pete utakmice, igrane u Beču, Black Wingsi su u svom gradu ponudili znatno bolje otvaranje i poveli nakon samo 34 sekunde igre preko Gregora Baumgartnera. U šestoj minuti bilo je već 2:0, a strijelac je bio Martin Grabher Meier.

Međutim, gosti su se vratili u susret još prije odlaska na prvi odmor. Francis Lemieux i Benoit Gratton poravnavaju na 2:2, no hokejaši iz Linza u 24. minuti vraćaju prednost. Na asistenciju Brada Purdieja precizan je bio Markus Matthiasson. Domaćin je potom izdržao pola minute s dva igrača manje, ali je primio pogodak u punom sastavu.

Alexa Westlunda svladao je Rafael Rotter, a isti je igrač proceduru ponovio i dvije minute kasnije, s igračem više, te tako preokrenuo na 4:3 za bečku momčad.

No, posljednju trećinu novim golom otvara Matthiasson za još jedno izjednačenje, a Capitalse na prag finala dovodi Harald Ofner u 49. minuti. Tih 4:5 stajalo je na semaforu sve do same završnice, kada Phillipe Lakos zbog visokog igranja palicom dobiva dvije minute kazne, Alex Westlund odlazi na klupu, a 48 sekundi prije isteka vremena Patrick Leahy pogađa za 5:5 i produžetak.

Tamo je presudio prekršaj Petera Casparssona za kazneni udarac, koji je u pobjedonosni pogodak pretvorio Brad Purdie, čime je upotpunjen veliki povratak Linza nakon zaostatka 0-3 u pobjedama.

EBEL - doigravanje

polufinale

Red Bull Salzburg2:0Medveščak
Vienna Capitals4:0LIWEST BW Linz
Medveščak1:5Red Bull Salzburg
LIWEST BW Linz1:3Vienna Capitals
Red Bull Salzburg1:4Medveščak
Vienna Capitals5:4LIWEST BW Linz
Medveščak1:5Red Bull Salzburg
LIWEST BW Linz2:1 *Vienna Capitals
Red Bull Salzburg3:2Medveščak
Vienna Capitals4:6LIWEST BW Linz
LIWEST BW Linz6:5 *Vienna Capitals
Vienna Capitals5:7LIWEST BW Linz
KAC6:4Villacher SV
Red Bull Salzburg6:4Vienna Capitals

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.03.2010. u 22:26
    pa svaka im čast :)
    Obrisan korisnik