Zimski sportovi

Bečani lako do drugog boda

Martina Oštrić • petak, 12.03.2010.
Bečani lako do drugog boda
Foto: Davor Sajko

Vienna Capitalsi došli su i do druge pobjede u polufinalnoj utakmici protiv Linza, čime su stekli prednosti od 2:0 u seriji. Nakon 4:0 u prvoj utakmici, hokejaši iz glavnog grada na gostovanju u Linzu glatko su porazili domaćine rezultatom 3:1...

Već u prvim minutama utakmice Capitalsi su pokazali po što su došli u Linz. Dok se domaćini još nisu ni snašli na ledu, već su gubili 0:1. U četvrtoj minuti, na asistenciju Aleša Kranjca, Harald Ofner dovodi gostujuću momčad u vodstvo.

Gol je podigao samopouzdanje Capitalsima, te su u nastavak utakmice krenuli još opasnije. Srećom po domaće, Linzov je vratar zaustavljao svaku priliku Bečana koja je promakla obrani, no u 18. je minuti konačno i Alex Westlund kapitulirao po drugi put.

Akciju su izradili Benoit Gratton i Philippe Lakos a drugi gol gostiju postiže Rafael Rotter. 2:0 rezultat je s kojim se otišlo na prvi odmor.

Drugi period donosi nešto drugačiji i konkretniji Linz. Pokušavali su sve kako bi promijenili rezultat, no dok su se oni trudili ugroziti gol Federica Cassivija gosti su još malo podebljali svoje vodstvo. U 36. minuti Rafael Rotter i Patric Lebeau s igračem više su proigrali za Francois Bouchard koji postiže i treći Viennin gol.

Sa 3:0 i dosad prikazanom igrom domaćina, Vienna je u posljednjem periodu samo trebala sačuvati stečeni rezultat, a to su donekle i učinili. Donekle, jer je Brad Purdie, u situaciji 'pet na tri' ipak uspio smanjiti rezultat na 1:3, no blaži poraz Linzu, koji se okreće nedjeljnoj utakmici u Beču, i nije velika utjeha.

EBEL - doigravanje

polufinale

Red Bull Salzburg2:0Medveščak
Vienna Capitals4:0LIWEST BW Linz
Medveščak1:5Red Bull Salzburg
LIWEST BW Linz1:3Vienna Capitals
Red Bull Salzburg1:4Medveščak
Vienna Capitals5:4LIWEST BW Linz
Medveščak1:5Red Bull Salzburg
LIWEST BW Linz2:1 *Vienna Capitals
Red Bull Salzburg3:2Medveščak
Vienna Capitals4:6LIWEST BW Linz
LIWEST BW Linz6:5 *Vienna Capitals
Vienna Capitals5:7LIWEST BW Linz
KAC6:4Villacher SV
Red Bull Salzburg6:4Vienna Capitals

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!