Zimski sportovi

Capitalsi na korak do finala

Martina Oštrić • nedjelja, 14.03.2010.
Capitalsi na korak do finala
Foto: Davor Sajko

Hokejaši Vienna Capitalsa na korak su do finala doigravanja EBEL lige. U trećoj utakmici, na domaćem terenu, uspjeli su preokrenuti rezultat i odnijeti treću pobjedu nad Linzom. Do ulaska u finale potreban im je još samo jedan trijumf...

Vienna Capitalsi u večerašnjoj su utakmici pokazali kako imaju karakter, te zasluženo odnijeli i treću pobjedu nad Linz Black Wingsima. U dva su se navrata vraćali nakon dva gola zaostatka, a na kraju odnijeli pobjedu golom s igračem manje.

Vrlo brzo, već početkom druge minute gosti su pogotkom Brendana Buckleya došli u vodstvo. S druge strane, uvodne minute Bečanima nisu donijele ništa dobrog. Nekoliko pokušaja njihovih igrača uglavnom je zaustavljala gostujuća obrana, a dok su se oni mučili, Linz je povećao vodstvo. U osmoj minuti Markus Matthiasson doveo je svoju momčad do osjetne prednosti.

Vezane vijesti

Domaći se, unatoč tomu nisu predavali. Pričekali su grešku protivnika, a u dva navrata, kada su ostali s igračem više na ledu, izjednačili su rezultat. Prvo je Darryl Bootland smanjio, a potom i Dan Bjornlie poravnao.

Dva gola sa svake strane epilog je prvog dijela, no nije to bio rezultat koji je zadovoljavao niti jednu momčad. Pogotovo Brada Purdiea. Spomenuti igrač prvo je jedan odbijanac pospremio u gol, da bi nakon dosuđenog kaznenog udarca nadmudrio domaćeg vratara Frederica Cassivija.

Nakon dva gola u mreži Capitalsa bilo je vrijeme da se domaćini ponovno vrate u utakmicu. Igrao se sam kraj drugog perioda kada je Slovenac Aleš Kranjc smanjio rezultat, da bi ga samo dvije minute u posljednjem periodu drugi Slovenac, David Rodman i poravnao.

Čovjek odluke večerašnje utakmice je Benoit Gratton. U 53. minuti, dok mu se suigrač Philippe Lakos odmarao na klupi za kažnjene pogodio je za konačnih 5:4. Gosti su minutu prije kraja pokušali sa vađenjem golmana, a u prilog im je išlo i isključenje Francoisa Boucharda, no rezultat nisu uspjeli promijeniti.

Porazom u Beču Linz je propustio vratiti se u borbu za finale. Premda šanse još uvijek postoje, neće im biti lako vratiti se nakon vodstva Bečana od 3:0 u seriji.

EBEL - doigravanje

polufinale

Red Bull Salzburg2:0Medveščak
Vienna Capitals4:0LIWEST BW Linz
Medveščak1:5Red Bull Salzburg
LIWEST BW Linz1:3Vienna Capitals
Red Bull Salzburg1:4Medveščak
Vienna Capitals5:4LIWEST BW Linz
Medveščak1:5Red Bull Salzburg
LIWEST BW Linz2:1 *Vienna Capitals
Red Bull Salzburg3:2Medveščak
Vienna Capitals4:6LIWEST BW Linz
LIWEST BW Linz6:5 *Vienna Capitals
Vienna Capitals5:7LIWEST BW Linz
KAC6:4Villacher SV
Red Bull Salzburg6:4Vienna Capitals

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!