Zimski sportovi

Medvjedi se vraćaju!

Krešimir Ferlak • nedjelja, 14.03.2010.
Medvjedi se vraćaju!
Foto: Kristijan Komarica

U trećoj utakmici drugog kruga doigravanja EBEL-a, Medveščak je možda odigrao najbolju utakmicu sezone i sa visokih 4:1 pobijedio Red Bull. Sada se serija vraća u ludilo Doma sportova, a Medveščak ne smije nitko otpisati.

Fenomenalni Medveščak je pokazao da ništa još nije izgubljeno! Nakon druge utakmice većina ih je počela otpisivati, ali igrači i stručni stožer je vjerovao da još nije gotovo. I bili su u pravu! Odličnom igrom razbili su domaći Red Bull i iz Mozartovog grada vraćaju se pjevajući. Igra je uistinu bila prava simfonija.

Od početka je bilo vidljivo da je ovo neki drugi Medveščak s obzirom na onaj koji je igrao u četvrtak. Krenuli su ofenzivno i već nakon minute i pol pogotkom Roka Jakopiča, Medvjedi su poveli. Asistirao je Marko Lovrenčić, a sama činjenica da je pogodio četvrti napad dala je dodatan elan našoj ekipi.

Vezane vijesti

Nakon pogotka počeli su Medvjedi raditi prekršaje, čak su pet puta dali priliku domaćinima s igračem više, ali Salzburg nije zabio, a i Robert Kristan je već tu pokazao da će imati svoj dan. Nakon toliko promašenih prilika, stigla je kazna za Red Bull. Sad su oni napravili prekršaj, a 2:0 postavlja John Hecimovic nakon odbijanca.

Bio je to odličan kraj isto takvog perioda za našeg predstavnika, a drugi dio su odigrali još bolje. Čvrsti u obrani i ubojiti u kontrama i ubrzo je bilo 4:0. Prvo je zabio Mike Ouellette nakon što je u maniri rasnog strijelca preusmjerio udarac Kennetha MaCualaya s plave linije. Još se domaćini nisu oporavili od tog šoka, a već su primili četvrti gol nakon solo akcije Aarona Foxa.

Tu je bio kraj za domaćeg vratara Reinharda Divisa, a ušao je rezervni David Lenevau. Počeo je Red Bull igrati angažiranije, a četiri minute prije kraja perioda na 4:1 smanjuje Manuel Latusa. Do kraj druge trećine vidjeli smo pravu opsadu Kristanova gola, ali Slovenac je radio čuda i opravdao njegovo vraćanje na mjesto prvog vratara.

Na odmoru su se Medveščakovi igrači očito pribrali i nastavili su igrati u stilu prva dva perioda. Naprijed istina više nisu bili toliko opasni, ali obrambene zadaće su odlično obavljali. Ostalo je visokih 4:1, a Kristan je do kraja imao još nekoliko vrhunskih obrana i bacao u očaj domaće napadače.

Poslije zvuka sirene za kraj susreta zavladalo je veliko i zasluženo slavlje Medveščaka i nevjerica na licima domaće publike, ali i samih igrača Red Bulla. Kao da niti oni nisu mogli vjerovati da Medveščak samo dva dana nakon domaćeg potopa može odigrati ovakav susret. Ali, još jednom se pokazalo da odlična družina stanuje u Ledenoj dvorani i da za njih nema predaje.

Upravo sa gore navedenim sloganom će brojna publika opet u utorak pohrliti u Dom sportova i napraviti nezaboravnu atmosferu kakvu samo oni znaju. Gostima će ovoga puta biti znatno teže. To su najbolje osjetili igrači Graza u prvom krugu, a nadamo se da će se sličan scenarij ponoviti i sada. Ova utakmica je bila najbolja najava za to.

EBEL - doigravanje

polufinale

Red Bull Salzburg2:0Medveščak
Vienna Capitals4:0LIWEST BW Linz
Medveščak1:5Red Bull Salzburg
LIWEST BW Linz1:3Vienna Capitals
Red Bull Salzburg1:4Medveščak
Vienna Capitals5:4LIWEST BW Linz
Medveščak1:5Red Bull Salzburg
LIWEST BW Linz2:1 *Vienna Capitals
Red Bull Salzburg3:2Medveščak
Vienna Capitals4:6LIWEST BW Linz
LIWEST BW Linz6:5 *Vienna Capitals
Vienna Capitals5:7LIWEST BW Linz
KAC6:4Villacher SV
Red Bull Salzburg6:4Vienna Capitals

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.03.2010. u 01:03
    dal je moguce da opet okrenu? ajmo medjvedi!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.03.2010. u 23:07
    rutinski ;)
    Obrisan korisnik
  • Crobino14.03.2010. u 22:49
    Mislim da bi se svi sportaši trebali ugledati u njih. dečki ginu za Medveščakov dres, za grad za koji prije nisu ni čuli prije nego što su došli ovdje igrat. Igraju za siću prema razmaženim derištima iz Dinama, kojima stalno nešto smeta, te umor, te ovo, te ono, čim ih nešto zaboli, na poštedi su... [više na forumu]
    Crobino
  • Lomax14.03.2010. u 22:46
    medvescak dominira
    Lomax
  • beaver14.03.2010. u 22:45
    bravo medvjedi!!!
    beaver