Zimski sportovi

Ranjeni medvjed je najopasniji

Borna Rupnik • utorak, 16.03.2010.
Ranjeni medvjed je najopasniji
Foto: Davor Sajko

Medveščak se nedjeljnom pobjedom u Salzburgu pobrinuo da današnje gostovanje Red Bulla u Ledenoj dvorani postane još jedan hokejski spektakl...

Premda je Red Bull u prve dvije polufinalne utakmice stekao osjetnu prednost, Medvjedi su u Salzburgu "pokazali zube" (4:1) i vratili neizvjesnost u seriju. Eventualna pobjeda poravnala bi seriju na 2-2, a naš je predstavnik pokazao da je ove sezone spreman na - sve.

"Napravili smo male promjene, kombinirali s linijama, a bio nam se vratio i Conrad Martin. Druga je priča kada imate i šestog sjajnog braniča, a Martin je jedna od najsnažnijih ličnosti na ledu. Tako je i Marko Lovrenčić mogao u napad", otkrio je sportski direktor Doug Bradley dio tajne nedjeljnog uspjeha, spomenuvši i fenomenalnog Roberta Kristana, čije bi obrane i u Zagrebu mogle biti ključ mogućeg slavlja.

Vezane vijesti

Aaron Fox, koji je protiv Red Bulla postigao zlata vrijedan pogodak, trebao bi biti spreman za nastup usprkos ozljedi ramena, a bilo bi itekako korisno da ta njegova predstava bude najava još boljeg izdanja u utorak. Tedu Satoru na raspolaganju su svi igrači.

Pierre Page, trener Red Bulla: "Robert Kristan je izvanredan vratar. Ipak, znamo kako protiv takvih - svejedno nam je stoji li među vratnicama Brodeur, Luongo, Miller, Kristan ili Parise. Moramo češće pucati, bolje mu zaklanjati pogled te hvatati odbijance".

S druge strane, Pierre Page ne može računati na kažnjenog Matthiasa Trattniga te ozlijeđene Kelseya Wilsona i Wilhelma Lanza, dok je nastup Daniela Welsera upitan, ali u sastavu će se opet naći novopečeni otac Mike Siklenka.

"Naša je pogreška u nedjelju bila ta što smo zaboravili tko stoji pred nama. Moramo poštovati svakog protivnika, baš svakog. Medvjedi su ranjeni i gladni, a ranjeni i gladni medvjed je najopasniji", slikovito je upozorio Red Bullov trener Pierre Page.

Stoga nema sumnje da će Austrijanci u Ledenu dvoranu stići maksimalno ozbiljni, a u svom najboljem izdanju uistinu su visoka prepreka. Zato Medveščak ponovno mora odigrati jednu besprijekornu utakmicu želi li izaći s terena uzdignutih ruku.

A važnu će ulogu, kao i obično, odigrati i dupkom pun Dom sportova, podsjeća Doug Bradley: "Drago mi je da su nas navijači u velikom broju pratili i u Austriju, jednostavno su izvanredni. U vjetar u leđa s tribina nadamo se pobjedi. Fantastična publika naš je sedmi igrač".

EBEL, polufinale, četvrta utakmica:
Medveščak Zagreb - Red Bull Salzburg, 19:15 (1-2)

EBEL - doigravanje

polufinale

Red Bull Salzburg2:0Medveščak
Vienna Capitals4:0LIWEST BW Linz
Medveščak1:5Red Bull Salzburg
LIWEST BW Linz1:3Vienna Capitals
Red Bull Salzburg1:4Medveščak
Vienna Capitals5:4LIWEST BW Linz
Medveščak1:5Red Bull Salzburg
LIWEST BW Linz2:1 *Vienna Capitals
Red Bull Salzburg3:2Medveščak
Vienna Capitals4:6LIWEST BW Linz
LIWEST BW Linz6:5 *Vienna Capitals
Vienna Capitals5:7LIWEST BW Linz
KAC6:4Villacher SV
Red Bull Salzburg6:4Vienna Capitals

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.03.2010. u 15:14
    Mislim da će Kristan kad čuje da je Pierre Pageu, trener Red Bulla svejedno tko je na golu poludit, opit jednu-dvije pivice prije tekme i razvalit Red Bull ;)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.03.2010. u 10:23
    Go Bears :))
    Obrisan korisnik