Zimski sportovi

Gol ih nije htio

Martina Oštrić • utorak, 09.03.2010.
Gol ih nije htio
Foto: Kristijan Komarica

Medveščak je u Salzburg krenuo s namjerom da dođu do prve pobjede na gostujućem ledu. Ipak, taj im pothvat nije pošao za rukom. Premda su odlično krenuli i odigrali možda i najbolju utakmicu s Red Bullom ove sezone, u Zagreb se vraćaju s ukupnim rezultatom 0:1...

Pred nešto manje od 2.000 gledatelja, Salzburg je u prvom polufinalnom dvoboju ugostio Medveščak. Ušli su domaćini podosta samouvjereno u utakmicu, no Medveščak je igrao svoju igru ne dopuštajući im da potpuno preuzmu inicijativu. Napadi su se zaustavljali već na početku trećina, a kad ne bi išlo obrani, na golu je bio i danas čudesni Gašper Krošelj.

Medveščak je pokušavao preko Alana Letanga, Johna Hećimovića i Mikea Ouellettea, no niti jedan od njih nije našao put u unutrašnjost protivničke mreže. Prvi gol pao je tek u 23. minuti. Nakon još jedne gužve u Medveščakovoj trećini Krošelj brani udarac Manuela Latuse. Odbijena pločica došla je u posjed Ryana Duncana koji s lakoćom sprema pak u prazan gol za vodstvo domaće momčadi.

Vezane vijesti

Gol je još malo podigao samopouzdanje gostujućoj momčadi, pa su pucali sa svih strana. Srećom, Medvjedi na golu imaju raspoloženog Krošelja koji ne dopušta iznenađenja. Cris Powers i Miroslav Brumerčik odradili su po dvije minute isključenja u kojima nije došlo do promjene rezultata.

Sredinom drugog dijela u odličnoj se situaciji našao John Hećimović, kojem T.J. Guidarelli u naletu dodaje pločicu, no i dalje pored imena "Medveščak" stoji nula. S druge strane, već u sljedećem napadu Red Bull slavi drugi gol, kojeg suci nakon pregleda snimke opravdano poništavaju.

Salzburg u 31. minuti nije uspio dati gol, no to su ispravili već tri minute kasnije. Douglas Lynch puca gotovo s plave crte, a pokriveni Krošelj ništa nije mogao, te pločica odsjeda u njegov desni kut. Do kraja perioda pucali su još Hećimović i Ouellette, no na posljednju se pauzu otišlo rezultatom 2:0.

Posljednja trećina za Medvjede je bila sve ili ništa, a kako bi računali na povoljan rezultat, gol je morao pasti što prije. Ipak, domaćini su ti koji su na početku perioda još malo ispipavali kvalitetu vratara Krošelja, no Slovenac se nije dao nadmudriti. S druge strane, Medveščak je stvorio gužvu pred protivničkim golom gdje je, danas odlični, Jeff Heerema još jednom iskušavao svoj udarac, no smanjenja rezultata nije bilo.

Kroz period su još pokušavali i Joel Prpić i Heerema, i Andy Sertić, pogađale su se vratnice, i pak je prolazio samo centimetre pored vratnica, no u gol nije htio ući. Koliko su žarko igrači Medveščaka htjeli postići barem taj počasni pogodak govori i podatak kako je Krošelj izašao s gola čak minutu i pol prije kraja utakmice, a Medvjedi sa šestoricom na ledu pošto - poto išli po gol, boreći se do zadnjeg trena, no i mrva sreće, čini se, okrenula im je leđa.

Dva pogotka iz druge trećine jedini su golovi na utakmici koji su Red Bullu donijeli važan prvi bod na domaćem ledu. Nakon dana pauze, dva protivnika u četvrtak imaju zakazan novi sastanak. Prodaja karata za polufinalne utakmice oborila je još jedan rekord koji je ionako držao Medveščak, a uz podršku 7.000 sretnika i reprizu današnje igre, valjda će i Medveščaku osmjehnuti malo sreće.

EBEL - doigravanje

polufinale

Red Bull Salzburg2:0Medveščak
Vienna Capitals4:0LIWEST BW Linz
Medveščak1:5Red Bull Salzburg
LIWEST BW Linz1:3Vienna Capitals
Red Bull Salzburg1:4Medveščak
Vienna Capitals5:4LIWEST BW Linz
Medveščak1:5Red Bull Salzburg
LIWEST BW Linz2:1 *Vienna Capitals
Red Bull Salzburg3:2Medveščak
Vienna Capitals4:6LIWEST BW Linz
LIWEST BW Linz6:5 *Vienna Capitals
Vienna Capitals5:7LIWEST BW Linz
KAC6:4Villacher SV
Red Bull Salzburg6:4Vienna Capitals

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Yurraz09.03.2010. u 22:30
    Nema veze, bit će bolje u četvrtak. Al valjda su shvatili da ovak ne ide protiv RB. Svakako predefanzivno orjentiran Medveščak, u cijeloj utakmici nismo 5 puta uspjeli ući u trećinu kak se spada i napravit neki pritisak. Ne slažem se da nas gol nije htio, njihov golman gotovo uopće nije imao posla... [više na forumu]
    Yurraz
  • Obrisan korisnik09.03.2010. u 21:24
    Nema veze, četvrtak je tu :)
    Obrisan korisnik