Liga prvaka - Završnica, četvrtfinale, 15.04.2009, 20:45 h
Arsenal
Arsenal 3:0 Villarreal
Villarreal

Arsenalov top potopio podmornicu

Borna Rupnik • srijeda, 15.04.2009.
Arsenalov top potopio podmornicu
Foto: EPA

Arsenal je plasman u polufinale Lige prvaka osigurao glatkom pobjedom nad španjolskim Villarrealom, koji se naposljetku pokazao nedoraslim protivnikom za Wengerove nogometaše. Za sigurnih 3:0 pobrinuli su se Walcott, Adebayor i Van Persie...

Villarreal je u borbu protiv tradicije, statistike i rezultatskog zaostatka na Emirates istrčao oslabljen za dva ključna igrača, Marcosa Sennu i Santija Cazorlu, dok su Arseneu Wengeru od prvotimaca nedostajali William Gallas i Gael Clichy, a na vratima je ozlijeđenog Manuela Almuniju zamijenio Lukas Fabianski.

Odlično otvaranje Topnika okrunjeno je već u 11. minuti utakmice. Okomito dodavanje Emmanuela Ebouea petom je okrznuo kapetan Cesc Fabregas i poslao za nezadrživog Thea Walcotta samog pred Diega Lopeza. Mladi je Englez rutinski prebacio Villarrealovog vratara i doveo Arsenal u vodstvo, a nesretnom Joanu Capdevili zadao noćne more.

Vezane vijesti

Drugi je pogodak visio u zraku, a najbolju je priliku domaća momčad propustila u 28. minuti, kada Diego Lopez brani slobodan udarac Robina van Persieja, a na odbijenu loptu natrčava Emmanuel Adebayor, no na gol-liniji se ispriječio Gonzalo Rodriguez. Pri kraju prvog poluvremena Žuta podmornica počela je konsolidirati svoju igru i otupila oštricu Arsenalovih napada, a na drugoj strani stigao je zaprijetiti branič Diego Godin.

Iz svlačionice je poslije odmora izašao puno opasniji i konkretniji Villarreal, a novo upozorenje Arsenalovoj obrani poslao je Gonzalo Rodriguez opalivši preko gola. Međutim, u trenucima kada su gosti pojačavali ritam, Adebayor je svojim drugim četvrtfinalnim pogotkom riješio pitanje putnika u idući krug. Togoanca je uposlio Robin van Persie, a visoki napadač nije bio spektakularan kao prije tjedan dana, ali je bio jednako učinkovit i Diego Lopez ponovno je morao po loptu u mrežu.

Manuel Pellegrini pokušao je promijeniti tijek zbivanja uvođenjem novog napadača, Nihata Kahvecija, te Ariela Ibagaze, ali su njegovi nogometaši primili i treći gol. U 69. minuti Diego Godin ruši Thea Walcotta u šesnaestercu, a neumoljivi izvođač kaznenog udarca bio je Van Persie. Pritom se Sebastian Eguren požalio na sudačku odluku te je zbog drugog žutog kartona bio poslan na prijevremeno hlađenje.

Arsenal je do kraja utakmice sačuvao dobru naviku da u ovoj sezoni Lige prvaka ne prima pogotke na svome stadionu. Hrvatski reprezentativac Eduardo utakmicu je odgledao s klupe, a nova prilika za minutažu u najjačem europskom nogometnom natjecanju pružit će mu se u polufinalnim ogledima s Manchester Unitedom.

Liga prvaka - Završnica

četvrtfinale

Villarreal1:1Arsenal
Manchester United2:2Porto
Liverpool1:3Chelsea
Barcelona4:0Bayern
Chelsea4:4Liverpool
Bayern1:1Barcelona
Arsenal3:0Villarreal
Porto0:1Manchester United

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!