Liga prvaka - Završnica, četvrtfinale, 07.04.2009, 20:45 h
Manchester United
Manchester United 2:2 Porto
Porto

United postaje Portova mušterija?

Zoran Zdelar • utorak, 07.04.2009.
United postaje Portova mušterija?
Foto: EPA

Porto je na vrlo dobrom putu nakon prve utakmice da ponovi uspjeh iz 2004. godine i ponovno izbaci Manchester United iz Lige prvaka...

Nogometaši Porta uspjeli su i nakon odigrane utakmice na veličanstvenom Old Traffordu nastaviti svoj niz neporaženosti u Ligi prvaka koji su započeli protekle godine upravo nakon što su pali u dvoboju s engleskim klubom. Gledatelji na Old Traffordu i oni koji su se snašli i gledali prijenos mogli su pratiti vrlo zanimljiv dvoboj koji nam je donio dva rana pogotka.

Tek tri minute se igralo kad je Cristian Rodriguez uspio iskoristiti nešto lošiju reakciju domaće obrane, a zatim i vrlo loše čišćenje Evensa te je nakon toga svladao Edwina van der Sara za veliko iznenađenje i vodstvo Porta na travnjaku Kazališta snova.

Vezane vijesti

No, veselje gostujućih navijača ipak nije predugo trajalo jer United izjednačuje već u 15. minuti, a na tom pogotku kasnije nedvojbeno moraju zahvaliti Bruni Alvesu. Portugalski branič pokušao je loptu vratiti vrataru, no propustio se osvrnuti oko sebe i provjeriti situaciju. To je iskoristio Wayne Rooney koji je zahvalio na tom poklonu i donio vrlo brzo izjednačenje.

Domaćin je nekoliko minuta prije pogotka počeo igrati onako kako zna, ali za izjednačenje ipak moraju prvenstveno zahvaliti iznimno lošoj reakciji Alvesa. Došlo je i do manje prepirke s vratarom, jer je Alves očekivao da će ga vratar upozoriti na Rooneyja koji mu je bio iza leđa.

United je tijekom utakmice imao gotovo 60 posto vremena loptu u svom posjedu, ali u prilično zanimljivoj utakmici, pogotovo u prvom poluvremenu, Porto se sjajno držao.

Nastavak utakmice donio je nešto malo veću terensku dominaciju Uniteda, ali zato je Porto prilično konkretnije iskorištavao loptu te su češće prijetili protivničkim vratima.

Na pukim prijetnjama sve je i ostalo do same završnice utakmice kada domaćin napokon preokreće. U 85. minuti Neville izvodi aut nedaleko od korner zastavice, lopta dolazi do Rooneyja, koju ju prebacuje na drugu stranu šesnaesterca, a tamo je precizan bio Carlos Tevez koji zabija za vodstvo.

Činilo se da će minimalnom pobjedom domaćina utakmica i završiti, ali srčani Portugalci izborili su uzvratnu utakmicu s rezultatom 2:2. Minutu prije isteka regularnog dijela utakmice Lopez je pokrenuo akciju, prebacuje uz pomoć suigrača loptu na drugu stranu, koju je vrlo dobro dočekao Mariano i zabija za izjednačenje nakon što Van der Sar nije uspio dovoljno dobro reagirati.

Rezultatom definitivno zadovoljniji mogu biti gosti koji su sad nešto bliže tome da ponove povijest i 2004. godinu kada su uspjeli izbaciti Manchester United iz Lige prvaka.

Liga prvaka - Završnica

četvrtfinale

Villarreal1:1Arsenal
Manchester United2:2Porto
Liverpool1:3Chelsea
Barcelona4:0Bayern
Chelsea4:4Liverpool
Bayern1:1Barcelona
Arsenal3:0Villarreal
Porto0:1Manchester United

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!