Liga prvaka - Završnica, četvrtfinale, 08.04.2009, 20:45 h
Liverpool
Liverpool 1:3 Chelsea
Chelsea

Ivanović i Drogba ušutkali Anfield

Marin Vuković • srijeda, 08.04.2009.
Ivanović i Drogba ušutkali Anfield
Foto: EPA

Prvi četvrtfinalni dvoboj Lige prvaka između Liverpoola i Chelseaja pripao je gostima iz Londona, koji kući odnose veliku prednost od 3:1. Neočekivani junak u redovima gostiju bio je Branislav Ivanović, strijelac prva dva pogotka londonske momčadi, a posao je dovršio Didier Drogba i praktički otklonio svaku dvojbu oko putnika u polufinale.

Deveti ogled Liverpoola i Chelseaja u posljednjih pet sezona Lige prvaka ponudio je znatno drugačiju sliku od one na koju smo navikli proteklih sezona. Umjesto zatvorene partije šaha i najviše jednog pogotka po utakmici, ovaj smo put vidjeli čak četiri pogotka i bezbroj prilika u neočekivano otvorenoj utakmici s obje strane.

Guus Hiddink je održao obećanje dano uoči utakmice i na Anfield se nije došao braniti. Izuzev samog početka utakmice koji je pripao Liverpoolu, gosti su prijetili iz svih oružja i na kraju posve zasluženo na Stamford Bridge odlaze s više nego povoljnih 3:1, koji jamče miran uzvrat i gotovo siguran plasman u polufinale Lige prvaka.

Liverpool je tek na trenutke djelovao kao drugoplasirana momčad lige, kao kolektiv koji se proteklih tjedana tako lako obračunavao sa svojim protivnicima. Solidno su odigrali tek prvo poluvrijeme, a u nastavku osjetno pali i dopustili gostima da dohvate veliku, vjerojatno nedostižnu prednost.

Početna ofenziva Liverpoola isplatila se već nakon šest minuta igre, kada je Fernando Torres iskoristio precizno dodavanje Arbeloe i doveo Redse u vodstvo od 1:0. Chelsea je već u sljedećem napadu mogao izjednačiti, ali je Didier Drogba u sjajnoj prilici pogodio vratara Reinu.

Epitet tragičara prvog poluvremena Drogba si je priskrbio u 30. minuti kada iz čiste situacije puca preko grede Liverpoolova gola, ali utjehu gostima donio je Branislav Ivanović nakon kornera u 37. minuti, zakucavši loptu glavom u mrežu domaćina.

Samo dvije minute kasnije Kuyt je mogao vratiti prednost Liverpoolu, no njegov udarac iz vrlo izgledne prilike sigurno brani Petr Čech, pa se na odmor otišlo neodlučenim rezultatom.

Iako smo i u nastavku utakmice očekivali bespoštednu borbu, na travnjak Anfielda istrčala je samo jedna momčad. Chelsea je od samog početka drugog dijela pokazao veću želju i konkretniju igru i već u 51. minuti udarac Drogbe s linije gola morao je izbaciti Jamie Carragher.

Deset minuta kasnije ni Carragher niti ostatak Liverpoolove obrane nisu se proslavili. Nakon novog kornera ponovno su zaboravili na Ivanovića, koji na gotovo identičan način postiže svoj drugi pogodak i donosi veliku prednost gostima iz Londona.

Tišina se razlila tribinama Anfielda, a samo pet minuta kasnije pitanje pobjednika, ali i vjerojatnog polufinaliste bilo je riješeno. Brzu polukontru lijevom je stranom povukao Florent Malouda, ubacio u sredinu za Drogbu koji između dvojice obrambenih igrača Liverpoola skreće loptu u mrežu Pepea Reine.

Do kraja utakmice gosti su mogli izboriti i uvjerljiviju pobjedu, a Liverpool osim udarcem Alonsa u sudačkoj nadoknadi nije uspio ozbiljnije zaprijetiti Chelseaju i barem ublažiti ovaj težak poraz. Pred Redsima je sada nemoguća misija, za tjedan dana na Stamford Bridgeu bit će im potrebna pobjeda od tri pogotka razlike, što je doista teško očekivati. Chelsea se pak već može okrenuti polufinalu i sada već izglednom srazu s velikom Barcelonom.

Liga prvaka - Završnica

četvrtfinale

Villarreal1:1Arsenal
Manchester United2:2Porto
Liverpool1:3Chelsea
Barcelona4:0Bayern
Chelsea4:4Liverpool
Bayern1:1Barcelona
Arsenal3:0Villarreal
Porto0:1Manchester United

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!