Liga prvaka - Završnica, četvrtfinale, 15.04.2009, 20:45 h
Porto
Porto 0:1 Manchester United
Manchester United

United se ipak probio dalje

Zoran Zdelar • srijeda, 15.04.2009.
United se ipak probio dalje
Foto: EPA

Manchester United je uz manje problema no što se to očekivalo ipak uspio izboriti nastup u polufinalu Lige prvaka zahvaljujući minimalnoj pobjedi na gostovanju u Portugalu...

Navijači Manchester Uniteda bili su šokirani prije tjedan dana nakon što se njihovi miljenici na Old Traffordu nisu pokazali u najboljem izdanju umorni zbog toga što su prvenstvenu utakmicu igrali samo dva dana ranije, a Porto je to iskoristio i stigao na korak do nove senzacije.

Nove senzacije ipak neće biti, a za takav rasplet pobrinuo se portugalski reprezentativac Cristiano Ronaldo koji je nakon samo šest minuta igre fantastičnim udarcem s otprilike 35 metara uspio svladati Heltona i time razveseliti svoje navijače.

Porto je već bio hendikepiran zbog izostanka trenera Jesualda Ferreire, pa im je tim teže bilo već na samom početku utakmice odstupiti od dogovorene taktike i početi loviti vodstvo Uniteda. Nogometaši Alexa Fergusona dominirali su tijekom prvih 45 minuta igre, no nije se radilo o utakmici koja je svojim potezima dizala gledatelje na noge.

Jedina prava prilika iz prvog poluvremena koja je još vrijedna spomena je prilično dobar udarac Lisandra, no on nije natjerao Edwina van der Sara da vadi loptu iz svoje mreže.

Nastavak utakmice također nije donio ništa bolju igru, domaćini su pokušavali uhvatiti vodstvo Porta jer ih je i jedan pogodak vodio u polufinale, no nisu uspjeli prikazati dovoljno dobru igru, dok je Unitedova obrana sjajno obavljala svoj posao.

Porto je bio blizu izjednačenja u 85. minuti kada je ponovno Lisandro opasno pucao, ali ni tada nije bilo pogotka. United je u sudačkoj nadoknadi vrlo lako mogao i povećati svoju prednost te tim potvrditi prolaz dalje i prvu pobjedu neke engleske momčadi na Portovom terenu, no i 0:1 je za njih sasvim dovoljno dobar rezultat.

Bila je to utakmica koja će se vrlo brzo zaboraviti, a tome je pridonijela i prilično jaka kiša koja je jednim dijelom onemogućavala nogometaše da igraju kao inače. United je imao više vremena loptu u svom posjedu, Porto je više puta pucao prema protivničkim vratima, ali na kraju se pamti samo prolaz Uniteda u polufinale.

Liga prvaka - Završnica

četvrtfinale

Villarreal1:1Arsenal
Manchester United2:2Porto
Liverpool1:3Chelsea
Barcelona4:0Bayern
Chelsea4:4Liverpool
Bayern1:1Barcelona
Arsenal3:0Villarreal
Porto0:1Manchester United

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!