Liga prvaka - Završnica, četvrtfinale, 14.04.2009, 20:45 h
Bayern
Bayern 1:1 Barcelona
Barcelona

Miroljubivo u Allianz Areni

Vedran Babić • utorak, 14.04.2009.
Miroljubivo u Allianz Areni
Foto: EPA

Kao što se i očekivalo, nogometaši Bayerna nisu uspjeli kreirati prvorazrednu senzaciju i zaustaviti Barcelonu na putu do polufinala. Prednost od četiri pogotka donesena s Nou Campa bila je i više nego dovoljna za ukupan prolaz Blaugrane, koja je igrala rutinirano i ostala neporažena...

Barcelona je u München stigla po plasman u polufinale i taj cilj je ispunila u dvoboju koji je bio sasvim drukčiji od onog prije tjedan dana. Španjolci su se večeras odlučili na lakši tempo igre uz kontrolu posjeda lopte, koji je na kraju bio premoćno na njihovoj strani (62-38), a konačan rezultat 1:1 vjerojatno je i najrealniji.

Utakmica je počela žustro, a prve minute obilježio je napadač Bayerna Luca Toni. Talijanski gorostas prvo je u 5. minuti promašio čisti zicer glavom nakon milimetarski preciznog centaršuta Juana Sose s desne strane, da bi već u sljedećem napadu njegov pogodak iz neposredne udaljenosti bio ispravno poništen zbog zaleđa.

Vezane vijesti

Nakon uzbudljivog otvaranja, Barcelona je preuzela konce igre u svoje ruke, bolje rečeno noge, te je uživala veći posjed lopte, ne dopuštavši svojim suparnicima puno prostora za razvijanje igre. Prave prigode stizale su na kapaljku, a najizglednija za domaćina bila je ona iz 40. minute, kada je Franck Ribery pucao iskosa s vrha kaznenog prostora. Lopta je prohujala pored bliže vratnice Victora Valdesa.

Barcelona je pak svoju šansu za podebljanje ukupnog vodstva propustila ponajviše "zahvaljujući" Philippu Lahmu, koji je u 33. minuti u zadnji čas blokirao udarac Samuela Eto'oa iz vrlo izgledne situacije na rubu peterca. Eto'o je zaigrao sam u vrhu napada s obzirom da je bolesni Thierry Henry susret odgledao s klupe.

Prve minute nastavka ponovno su protekle u znaku Bavaraca, koji su ovoga puta realizirali izborenu šansu. Aktivni Ze Roberto kvalitetno je uposlio Riberyja, koji je lažnjakom bacio Valdesa na travnjak i poslao loptu u mrežu za vodstvo Bayerna.

Primljeni pogodak je malo trgnuo Katalonce, no ne previše - još uvijek je to bila komforna situacija za Blaugranu. U 53. minuti Daniel Alves ubacio je loptu na drugu vratnicu prema Leu Messiju, no pouzdani branič domaćih Lucio našao se na pravom mjestu u pravo vrijeme i raščistio loptu.

Brazilski stoper ponovno je bio zaslužan za održanje vodstva svoje momčadi kada je u 69. minuti u posljednji trenutak pravovremeno uklizao Eto'ou, koji se pripremao za udarac u kaznenom prostoru.

Ipak, Barca je do zasluženog izjednačenja stigla samo tri minute potom. Veznjak Seydou Keita uputio je udarac s vrha šesnaesterca domaćih, a vratar Michael Rensing bio je nemoćan - 1:1. Taj udarac ujedno je bio i jedini u okvir vrata što se gostiju tiče.

Do kraja utakmice vezni red Barcelone strpljivo je držao loptu u svom posjedu i nekako su obje momčadi jedva dočekale posljednji sučev zvižduk.

S ukupnih 5:1 Barcelona odlazi u polufinale gdje će se sastati s Chelseajem, koji je u neviđenoj drami s ukupnih 7:5 izbacio Liverpool.

Liga prvaka - Završnica

četvrtfinale

Villarreal1:1Arsenal
Manchester United2:2Porto
Liverpool1:3Chelsea
Barcelona4:0Bayern
Chelsea4:4Liverpool
Bayern1:1Barcelona
Arsenal3:0Villarreal
Porto0:1Manchester United

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!