Liga prvaka - Završnica, četvrtfinale, 14.04.2009, 20:45 h
Chelsea
Chelsea 4:4 Liverpool
Liverpool

Chelseaju polufinale nakon londonskog trilera

Marin Vuković • utorak, 14.04.2009.
Chelseaju polufinale nakon londonskog trilera
Foto: EPA

Nevjerojatnu nogometnu dramu s čak osam pogodaka i dva velika preokreta ispisali su nogometaši Chelseaja i Liverpoola na Stamford Bridgeu, u utakmici koja će se još dugo pamtiti kao jedan od klasika Lige prvaka. Usprkos remiju na svom travnjaku, plasman u polufinale na kraju je izborio Chelsea zahvaljujući uvjerljivijoj pobjedi prije tjedan dana na Anfieldu.

U 90 minuta veličanstvene utakmice na Stamford Bridgeu vidjeli smo dva vrlo različita poluvremena. Prvo je u potpunosti pripalo igračima Liverpoola, koji su izborili dva pogotka prednosti i doveli Chelsea na prag debakla, a u nastavku je s obje strane uslijedila paljba iz svih raspoloživih oružja i nova dva preokreta nakon kojih je semafor na kraju pokazivao čudesnih 4:4.

Hiddink: "Izgubio sam živce"

Vezane vijesti

Prednost iz prve utakmice postavila je Chelsea u komfornu situaciju i određena doza ležernosti bila je očekivana, ali londonska momčad u prvom poluvremenu nije pokazala doslovno ništa. Liverpool je i bez Stevena Gerrarda dominirao susretom i u 19. minuti potpuno zasluženo došao do vodećeg pogotka.

Za to je bio odgovoran trenutak genijalnosti Fabia Aurelija, koji je iz slobodnog udarca s preko 30 metara na krivoj nozi uhvatio loše postavljenog Petra Čecha. Dok su svi očekivali ubačaj u šesnaesterac, Aurelio je izravnim udarcem prema vratima donio vodstvo gostima.

"Voda u ušima" dobar je opis situacije na travnjaku nakon vodećeg pogotka Liverpoola, a samo devet minuta kasnije utakmica je u potpunosti otvorena. Nakon još jednog prekida junak susreta na Anfieldu Branislav Ivanović hrvačkim je zahvatom u šesnaestercu srušio Xabija Alonsa, a ovaj iz dosuđenog kaznenog udarca povisio na 2:0.

Do odlaska na odmor Liverpool je u dva navrata mogao doći i do trećeg pogotka, potpuno indisponirani igrači Chelseaja jedva su se sačuvali potpunog debakla. U svlačionicu su potpuno zasluženo ispraćeni gromoglasnim zvižducima prepunog Stamford Bridgea.

Zvižduci s tribina, ali i "jezikova juha" Guusa Hiddinka iz svlačionice su na travnjak "ispalili" neku drugu momčad Chelseaja, koja je za samo 12 minuta nastavka anulirala prednost gostiju.

Već u 51. minuti domaći su uz obilnu pomoć Pepea Reine smanjili prednost Redsa na samo jedan pogodak, a samo šest minuta kasnije iz gromovitog slobodnog udarca Alex je rasparao mrežu Liverpoola i vratio utakmicu na početak.

Liverpool je nakon drugog primljenog pogotka stao, a Chelsea je to iskoristio u 76. minuti i nakon lijepe akcije pogotkom Franka Lamparda došao do potpunog preokreta i vodstva od 3:2. Premda su mnogi mislili kako je utakmica ovdje završena, prava drama tek je uslijedila.

U razmaku od samo dvije minute Liverpool se vratio u život i ponovno preokrenuo utakmicu u svoju korist. U 81. minuti Lucas Leiva je udarcem s 20-ak metara izjednačio na 3:3, a dvije minute kasnije Dirk Kuyt glavom iz neposredne blizine doveo Redse na samo pogodak do polufinala.

Čudo se ipak nije dogodilo jer je minutu prije isteka regularnog tijeka utakmice Lampard svojim durgim pogotkom na utakmici postavio konačnih, nevjerojatnih 4:4 i osigurao novi plasman u polufinale i sraz s velikom Barcelonom.

Liga prvaka - Završnica

četvrtfinale

Villarreal1:1Arsenal
Manchester United2:2Porto
Liverpool1:3Chelsea
Barcelona4:0Bayern
Chelsea4:4Liverpool
Bayern1:1Barcelona
Arsenal3:0Villarreal
Porto0:1Manchester United

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!