Hrvatski nogometni kup, 1/16 finala, 25.09.2013, 15:30 h
Torpedo Kuševac 0:3 Osijek
Osijek

Prvih dvadeset minuta dovoljno za pobjedu Osijeka u Kuševcu

Mario Katušić • srijeda, 25.09.2013.
Prvih dvadeset minuta dovoljno za pobjedu Osijeka u Kuševcu

Pred oko 400 gledatelja Torpedo je u susretu šesnaestine finala Kupa u Kuševcu ugostio nogometaše Osijeka koji nisu imali dalek put. Odličnih uvodnih 20 minuta bilo je dovoljno da prvoligaš osigura pobjedu u ovom susretu, no ono što bi trebalo zabrinjavati trenera Davora Rupnika je katastrofalno i nezainteresirano drugo poluvrijeme tj. igra koju prezentirali njegovi odabranici.

Utakmica nije mogla početi bolje za ekipu Osijeka. Već u drugoj minuti poveo je s 1:0, nakon što je po desnoj strani odlično prošao Alen Grgić i ubacio za Marka Dugandžića koji s ruba peterca uklizava i postiže pogodak.

Domaća ekipa je pokazala svoju kvalitetu prvo u devetoj minuti, kada dobar udarac Josipa Ognjenovića blokira Ivan Aleksić, a nakon toga i u 11. minuti kada sam na lijevoj strani ostaje Stjepan Zmaić, no njegov udarac odlazi za malo pored gola. Torpedu su se promašene prilike naplatile samo tri minute kasnije, kada pred domaćeg vratara sam izlazi Dugandžić, puca točno u njega, a na odbijenu loptu natrčava Ivan Jakovljević kojem nije bilo teško pogoditi praznu mrežu.

U 18. minuti zicer glavom nakon prekida promašuje Saša Novaković, no dvije minute kasnije bilo je 3:0. Steven Ugarković je fantastičnom dugom loptom pronašao Grgića na desnom krilu, a daljnja akcija bila je repriza prvog pogotka te je ponovno strijelac bio Marko Dugandžić.

Nakon uvjerljivog vodstva, nogometaši Osijeka su primirili igru, iako se to nije svidjelo treneru koji je i dalje insistirao na odgovornoj i ozbiljnoj igri. Tako je u 23. minuti Aleksić zaprijetio iz daljine, a minutu kasnije Ivan Jakovljević nakon zanimljive akcije prebacuje gol s desetak metara, iako je bio potpuno neometan.

Minutu kasnije Torpedo je mogao smanjiti. Ivica Gavran našao se sam pred golom Osijeka, no Marko Malenica fantastično brani te time potvrđuje da je i dalje u odličnoj formi, što je već pokazao u susretu protiv Dinama. Vrijedi spomenuti i 29. minutu, kada Jakovljević prsima prima jednu dugu loptu Aleksića, kreće sam prema vratima Torpeda, no spetljao se u pokušaji driblanja vratara Vladimira Vinkovića koji mu oduzima loptu.

Do kraja poluvremena još vrijedi spomenuti pokušaj Josipa Barišića koji je vratar Vinković ukrotio te slobodan udarac bivšeg igrača Empolia, Davora Tančika, koji je proletio za malo preko gola Marka Malenice. Domaćini su mogli biti zadovoljni svojom igrom i zalaganjem prvo poluvrijeme, dok su to gosti mogli reći samo za njegovu prvu polovicu u kojoj su i došli do velikog vodstva protiv motiviranih domaćina.

U drugo poluvrijeme obje su ekipe ušle s promjenama, a za Osijek je nastupio i povratnik Srđan Vidaković koji je proteklu sezonu bio bez kluba. Osijek je prvi priprijetio u 55. minuti kada Josip Mišić vara svog čuva, ulazi u kazneni prostor gostiju, no puca točno u vratara Vinkovića.

Sjajna prilika za Torpedo u 62. minuti. Nakon jedne interesantne akcije lopta dolazi do Ivana Grgića koji sam s peterca prebacuje prazna vrata osječkog prvoligaša. Bila je to velika prilika za zasluženi počasni pogodak ekipe iz Kuševca. Do kraja utakmice još je jednu vrlo dobru priliku imao bivši igrač iz osječke škole nogometa Stjepan Nikolić Kovačić koji je u 78. minuti iskosa pucao preko gola, a najbolju priliku do kraja utakmice imao je Josip Barišić u 86. minuti, no u situaciji oči u oči s vratarom promašuje cijeli gol Torpeda.

Na kraju se može reći da je ovo bila rutinska pobjeda kvalitetnije i favorizirane momčadi, no nezadovoljstvo se vidjelo na Davoru Rupniku cijelo drugo poluvrijeme te je sigurno imao što reći svojim igračima nakon utakmice, kada ih je postrojio na terenu prije odlaska u svlačionicu.

Ovaj vikend slijedi gostovanje kod Lokomotive i ako žele doći do bodova ili barem boda, zalaganje će morati biti puno veće nego što je bilo danas, ako ne računamo prvih 25 minuta susreta.

Torpedu pak je to bilo lijepo iskustvo, kao igrački, tako i organizacijski. Domaćini su se pokazali u sjajnom svijetlu i vidi se da, iako su članovi četvrtog ranga hrvatskog nogometa, u Kuševcu vode ozbiljan mali nogometni klub.

Hrvatski nogometni kup

1/16 finala

Jadran Poreč0:6Slaven Belupo
Međimurje3:0Karlovac 1919
Zelina0:1Jaska Vinogradar
Segesta0:2Zadar
HAŠK1:2Zagora
Slavonija1:2Istra 1961
Lučko4:1Pomorac
Gorica1:2Inter-Zaprešić
Marsonia0:5Zagreb
Podravina1:0Šibenik
Suhopolje0:6Dinamo
Drava N. Podravski0:3Cibalia
Torpedo Kuševac0:3Osijek
Novigrad3:0Varaždin
Kustošija1:5Hajduk
Rijeka11:0Zmaj Blato

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.09.2013. u 13:32
    Očekivano!
    Obrisan korisnik

Hrvatski nogometni kup

1/16 finala

Jadran Poreč0:6Slaven Belupo
Međimurje3:0Karlovac 1919
Zelina0:1Jaska Vinogradar
Segesta0:2Zadar
HAŠK1:2Zagora
Slavonija1:2Istra 1961
Lučko4:1Pomorac
Gorica1:2Inter-Zaprešić
Marsonia0:5Zagreb
Podravina1:0Šibenik
Suhopolje0:6Dinamo
Drava N. Podravski0:3Cibalia
Torpedo Kuševac0:3Osijek
Novigrad3:0Varaždin
Kustošija1:5Hajduk
Rijeka11:0Zmaj Blato

Izdvojeno