Nogomet

Pašalić s Atalantom traži pobjedu i prolaz u finale Europske lige

Branimir Korać • četvrtak, 09.05.2024.
Pašalić s Atalantom traži pobjedu i prolaz u finale Europske lige
Foto: EPA

Atalanta i Marseille sastaju se u uzvratnom dvoboju polufinala Europske lige. Prvi susret u Marseilleu okončan je remijem 1:1…

Sve je otvoreno uoči uzvrata polufinala Europske lige između Atalante i Marseillea. Mala prednost je na strani domaćina s obzirom da je prvi susret u Marseilleu okončan remijem. Bilo kakva pobjeda i jedne i druge vodi u finale.

Igraj na Atalanta - Marseille na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Talijani su i prije odlaska u Marseille isticali kako su svjesni da dolaze na vrlo teško gostovanje i da bi ih zadovoljio bilo kakav aktivan rezultat pri čemu bi ostali neporaženi. Remizirali su 1:1 i ostvarili zacrtani cilj.

Oba pogotka u Marseilleu pala su u prvih 20 minuta. Atalanta je povela u 11. minuti preko Gianluice Scamacce da bi u 20. minuti Chancel Mbemba izjednačio na 1:1, a rezultat se više nije mijenjao.

U međuvremenu u igru je ušao i Mario Pašalić koji je zamijenio ozlijeđenog Seada Kolašinca, no u uzvratu Pašalić bi se trebao naći u početnih 11.

Marseille je imao tjedan dana za punu koncentraciju na ovaj dvoboj, nije imao prvenstvenih obaveza tijekom vikenda, a s druge strane Atalanta je gostovala kod posljednjeplasirane Salernitane i upisala je pobjedu 2:1 golovima Scamacce i Teuna Koopmeinersa.

Što su rekli

Gian Piero Gasperini, trener Atalante: "Gledajući vrijednost finala Europske lige, ovo bi bio najveći uspjeh u povijesti Atalante. Želimo u finale, a da bi tamo došli, morat ćemo pokazati ogromnu dozu koncentracije i želje."

Jean-Louis Gasset, trener Marseillea: "Znamo što moramo napraviti. Spremni smo otići do kraja i stvoriti noć za pamćenje. Nikada nisam bio u polufinalu bilo čega, u mojim godinama ovo je kao da sanjam."

Mjesto, vrijeme, sudac

Bergamo, Gewiss Stadium, 21:00

Sudac: Jesus Gil Manzano (Španjolska)

Nedostaju

Atalanta: Emil Holm, Sead Kolašinac, Rafael Toloi (ozljede)

Marseille: Bilal Nadir, Valentin Rongier, Pedro Riuz (ozljede)

Prošli dvoboj

Previ susret u Marseilleu okončan je 1:1 i taj remi potpuno drži otvorenim pitanje prolaza u finale.

Prognoza

Atalanta je domaćin i bliža je pobjedi, a samim time i plasmanu u finale Europske lige.

FOTO: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Europska liga, nokaut faza

polufinale - uzvrati

Bayer Leverkusen2:2Roma
Atalanta3:0Marseille

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!