Nogomet

Roma prijeti Bayerovom nizu, za prolaz u finale mora do pobjede

Branimir Korać • četvrtak, 09.05.2024.
Roma prijeti Bayerovom nizu, za prolaz u finale mora do pobjede
Foto: EPA

U polufinalu Europske lige Bayer Leverkusen dočekuje na svom stadionu Romu. Prvi susret riješio je s 2:0 u Rimu i sada traži potvrdu ulaska u finale…

Bayer Leverkusen igra fantastičnu sezonu, već sada najbolju u klupskoj povijesti. Briljira na svim poljima, naslov prvaka Njemačke već je osigurao, prošao je u finale DFB Pokala, a vrlo je blizu finalu Europske lige.

Igraj na Bayer Leverkusen - Roma na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Momčad Xabija Alonsa je u nizu od čak 48 utakmica bez poraza u ovoj sezoni što predobro govori kako Bayer igra i izgleda ove sezone. Osjetila je to i Roma u prvom susretu u kojem nije pronašla lijek i odgovor na igru Apotekara.

Za neutralnog gledatelja bila je to vrlo kvalitetna utakmica s pregršt prilika i dva pogotka. Bayer je poveo u 28. minuti pogotkom Floriana Wirtza koji će i ovog ljeta biti na meti najvećih europskih klubova, a na 2:0 povisio je Robert Andrich.

Alonso je i u Rimu postavio igru klao i u svim dosadašnjim susretima, otvoreno i na pobjedu, njegova momčad je dominirala i na kraju potpuno zasluženo slavila. Roma je imala ponešto prilika, ali nedovoljno da bi stvorila veće probleme gostima.

Nakon tog njihovog međusobnog sraza u Europskoj ligi, odradili su još po jednu prvenstvenu utakmicu i to s različitim uspjehom. Bayer je briljirao u Frankfurtu i svladao domaći Eintracht s 5:1 uz golove Xhake, Schicka, Palaciosa, Frimponga i Bonifacea.

S druge strane Roma je igrala protiv Juventusa i upisala remi 1:1. Prva je stigla do pogotka preko Romelua Lukakua u 15. minuti, a 15 minuta kasnije Juventus je izjednačio. No dojam nakon tog susreta bio je dobar, unatoč remiju, Roma je bila napadački maštovita i imala je niz sjajnih situacija.

Što su rekli

Xabi Alonso, trener Bayera: "Vrhunska utakmica u vrhunskoj atmosferi. Ovo je polufinale Europske lige i velika prilika. Nismo zaboravili prošlu sezonu i bolan poraz s ukupnih 1:0 također u polufinalu s Romom, moramo ovaj put biti bolji kako bi mogli na kraju slaviti s navijačima."

Daniele De Rossi, trener Rome: "Nastavit ćemo tražiti pogotke, uvjereni smo da možemo do njih. Znamo da će nam biti teško, ali došli smo po pobjedu. Što su reći momčadi? Ne znam, svaki put nešto pripremimo, vidjet ćemo s čim ćemo sada ići. Imam puno povjerenje u ove dečke i siguran sam da možemo proći dalje."

Mjesto, vrijeme, sudac

Leverkusen, BayArena, 21:00

Sudac: Danny Makkelie (Nizozemska)

Nedostaju

Bayer Leverkusen: -

Roma: -

Prošli dvoboj

U Rimu je Bayer bio uspješniji, slavio je s 2:0 i ima prednost u uzvratu koju će Roma teško dostići.

Prognoza

Roma možda i ostane neporažena, ali će jako teško do prolaza protiv momčadi koja je u odličnoj formi.

FOTO: EPA/FABIO FRUSTACI

Europska liga, nokaut faza

polufinale - uzvrati

Bayer Leverkusen2:2Roma
Atalanta3:0Marseille

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!