Nogomet

De Ligt: 'Pomoćni sudac mi je rekao da je pogriješio'

Petar Jenjić • četvrtak, 09.05.2024.
De Ligt: 'Pomoćni sudac mi je rekao da je pogriješio'
Foto: EPA

Igrač Bayerna Matthijs de Ligt osvrnuo se na situaciju koja se dogodila u samom finišu susreta, prebrzo dosuđeno zaleđe iz kojeg je postigao pogodak...

U samom finišu utakmice, duboko u sudačkoj nadoknadi dvoboja Real Madrida i Bayerna, pomoćni sudac podignuo je zastavicu zbog zaleđa, a glavni sudac Szymon Marciniak puhnuo u zviždaljku. Igrači Reala su stali, a Bayernovi nastavili s igrom iz čega je Matthijs de Ligt zabio gol.

Igraj na Europsku ligu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bila je to vrlo tijesna situacija i teško je procijeniti je li bila nedozvoljena pozicija ili ne. S obzirom na pravilo da se igra pušta pa se kasnije provjerava, ovakva odluka suca jako je loše legla gostujućim igračima.

Na nju se osvrnuo i nesuđeni strijelac:

"Mislim da je ovo velika greška. Ako je zaleđe, provjerite. Drugi gol Joselua isto je bilo je gotovo zaleđe. Šteta. Pomoćnik mi je rekao: "Oprosti, napravio sam grešku." Ne volim kriviti suce, Real je zaslužio pobijediti, ali ako je pravilo, onda je pravilo."

Na spomenutu situaciju osvrnuo se i trener Thomas Tuchel:

"Katastrofa, apsolutna katastrofa i čisto kršenje pravila koje kaže da se akcija mora nastaviti. Prva greška bila je od strane pomoćnog suca, a zatim i od glavnog."

FOTO: EPA/RONALD WITTEK

Liga prvaka, nokaut faza

polufinale - uzvrati

PSG0:1Borussia D.
Real Madrid2:1Bayern

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!