Zimski sportovi

83 minute za Red Bullov naslov

Martina Oštrić • utorak, 06.04.2010.
83 minute za Red Bullov naslov
Foto: Davor Sajko

Hokejaši Red Bulla iz Salzburga iskoristili su meč-loptu te na vrućem terenu kod Linza osvojili naslov prvaka EBEL-a. Čak 83 minute bile su potrebne gostujućoj momčadi da postigne pobjednički pogodak koji im je u konačnici donio veliko slavlje...

Linz je vrlo brzo "zakuhao" stvar, i već nakon 15 minuta imao vodstvo od 2:0 pogodcima Patricka Leahyja i Brada Purdiea. Strijelac prvog pogotka ubrzo potom zarađuje dvominutnu kaznu, čime se gostima otvara prilika za smanjenje rezultata. Šansu je iskoristio Ryan Duncan, a 2:1 ujedno je i rezultat s kojim se otišlo na prvi odmor.

Drugi period bio je najsiromašniji pogodcima. Gledatelji u Linzovoj Areni vidjeli su samo jedan pogodak, i to Red Bullov izjednačujući u režiji Jonathana Filewicha i Douglasa Lyncha pri čemu se drugospomenuti upisao u strijelce.

S izjednačenim su rezultatom obje momčadi ušle u posljednji period. Gosti iz Salzburga što prije su htjeli završiti seriju i već u Linzu proslaviti naslov prvaka, pa su u posljednju dionicu krenuli nešto konkretnije. To im se isplatilo nakon nešto manje od minute, koliko im je, točnije Danielu Welseru, trebalo da dođu do trećeg pogotka.

Ipak, brzopletost im se obila o glavu, jer su nakon nepune dvije minute primili novi pogodak. Na 3:3 je izjednačio Markus Matthiasson.

Do kraja regularnog dijela utakmice nije bilo pogodaka, kao ni u nešto više od 20 minuta sjajnog produžetka u kojem su čak četvorica hokejaša morala na klupu za kažnjene. Konačno, zlatnim golom Douglasa Lyncha Red Bull dolazi do četvrte pobjede u seriji i odnosi ovogodišnji naslov prvaka EBEL-a.

Hokejašima Medveščaka takav rasplet ipak može biti utjeha, jer su na kraju priče u polufinalu ispali upravo od Red Bulla, kasnijih prvaka.

EBEL - doigravanje

finale

Red Bull Salzburg2:3LIWEST BW Linz
LIWEST BW Linz6:4Red Bull Salzburg
Red Bull Salzburg6:3LIWEST BW Linz
LIWEST BW Linz2:3Red Bull Salzburg
Red Bull Salzburg3:2LIWEST BW Linz
LIWEST BW Linz3:4 *Red Bull Salzburg

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!