Zimski sportovi

Red Bull korak do naslova

Borna Rupnik • ponedjeljak, 05.04.2010.
Red Bull korak do naslova
Foto: Davor Sajko

Hokejaši Red Bulla došli su do prve meč-lopte u finalu EBEL-a. Treću pobjedu nad Black Wingsima iz Linza ostvarili su rezultatom 3:2...

Peta finalna utakmica ponudila je pet pogodaka, a Red Bull je pobjedom 3:2 došao nadomak naslova prvaka. Ukupan omjer u seriji sada također glasi 3-2 za ekipu iz Salzburga te Black Wingsi u Linzu moraju pobijediti žele li izboriti majstoricu.

Najavu dobrog raspleta domaćim navijačima ponudio je Brent Aubin pogotkom već u petoj minuti, no Brad Purdie uspio je poravnati na samom otvaranju druge trećine.

Za drugi gol Red Bulla pobrinuo se Jeremy Rebek u završnim minutama te dionice, a sva su tri prva pogotka pala u akcijama s igračem više. Na 3:1 povisio je Daniel Welser u 44. minuti ogleda, a potom su hokejaši iz Linza sve karte bacili na napad.

To im se isplatilo tri i pol minute prije isteka vremena, kada se u strijelce još jednom upisao Purdie. Imali su gosti i priliku za izjednačenje, tim više što je Matthias Trattnig zadnje dvije minute proveo na klupi za kažnjene, ali je mreža Davida Leneveua ostala netaknuta.

Slavlje Red Bulla moglo je početi, ali i jedni i drugi odmah se okreću potencijalno odlučujućoj šestoj utakmici, koja je na rasporedu u utorak.

EBEL - doigravanje

finale

Red Bull Salzburg2:3LIWEST BW Linz
LIWEST BW Linz6:4Red Bull Salzburg
Red Bull Salzburg6:3LIWEST BW Linz
LIWEST BW Linz2:3Red Bull Salzburg
Red Bull Salzburg3:2LIWEST BW Linz
LIWEST BW Linz3:4 *Red Bull Salzburg

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!