Zimski sportovi

Crna krila poletjela na 2:0

Martina Oštrić • nedjelja, 28.03.2010.
Crna krila poletjela na 2:0
Foto: Davor Sajko

U finalu doigravanja EBEL hokejske lige Linz je vrlo uvjerljivo došao i do druge pobjede nad Red Bull Salzburgom. Pobjedom Black Wingsi stvorili su prednost od 2:0, te tako jure ka naslovu ovogodišnjih prvaka lige...

Rasprodana Arena u Linzu vidjela je još jednu odličnu predstavu svojih hokejaša, i u konačnici vodstvo od 2:0 u seriji. No, prvih pola sata nije se činilo da će Linz relativno lagano proći gostovanje Red Bulla na svom terenu. Gol Markusa Matthiassona iz 18. minute anulirao je Jonathan Filewich tek u 33. minuti.

I kada se činilo da su gosti proigrali, Black Wingsi su ponovno poveli. Prvo je minutu kasnije pogodio Gregor Baumgartner, da bi Martin Grabher Meier iskoristio brojčanu prednost svoje momčadi na ledu, te pri samom kraju drugog perioda odveo domaćine na 3:1.

Posljednji period donio je pravu golijadu - gledatelji su svjedočili čak trima golovima u svakoj mreži. Prvi su započeli domaćini, koji su već nakon 46 sekundi još malo povećali vodstvo preko Roberta Shearera. Dva igrača više na ledu Salzburg je iskoristio na najbolji mogući način. Prvo su smanjili u situaciji pet na tri preko Matthiasa Trattniga, a nakon što se jedan Linzov igrač vratio na led, Thomas Koch pogodio je za treći Red Bullov gol.

Gostujuća se momčad sa dva brza pogotka vratila na samo pogodak zaostatka, i činilo se kako su u velikom naletu da izjednače rezultat. No, pribrani Black Wingsi nisu se dali iznenaditi. U 50. minuti Matthias Iberer po peti put matira Reinharda Divisa, a dvije minute potom Robert Shearer daje svoj drugi gol na utakmici.

Četiri minute prije kraja Andre Lakos još je jednom poslao Alexa Westlunda po pločicu u mrežu, a premda je u posljednje četiri minute gostujuća momčad uglavnom igrala sa šestoricom u polju, do promjene rezultata ipak nije došlo.

EBEL - doigravanje

finale

Red Bull Salzburg2:3LIWEST BW Linz
LIWEST BW Linz6:4Red Bull Salzburg
Red Bull Salzburg6:3LIWEST BW Linz
LIWEST BW Linz2:3Red Bull Salzburg
Red Bull Salzburg3:2LIWEST BW Linz
LIWEST BW Linz3:4 *Red Bull Salzburg

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.03.2010. u 00:31
    pa koje su to legende, na godinu navijam za nje i Medvjede
    Obrisan korisnik