Zimski sportovi

Red Bull dao Linzu krila

Martina Oštrić • petak, 26.03.2010.
Red Bull dao Linzu krila
Foto: Davor Sajko

U prvoj utakmici finalne serije EBEL lige između Linza i Red Bulla, Black Wingsi su na gostujućem ledu došli do važne pobjede koja im je donijela vrijednu početnu prednost pred domaću utakmicu u nedjelju...

Nakon što su su polufinalu svladali momčad Vienna Capitalsa, hokejaši Linza s dobrim su partijama nastavili i u finalnoj seriji. Ipak, domaćini su bolje započeli utakmicu. Nakon prvotnog šoka gdje se tresla vratnica Alexa Westlunda, domaćini su poveli. U petoj minuti Manuel Latusa na asistenciju Daniela Welsera dovodi svoju momčad u vodstvo. Kratkog vijeka, doduše, jer samo četiri minute potom gosti poravnavaju.

Upornost se gostima isplatila, i u devetoj minuti utakmica kreće ispočetka ponajviše zaslugom Richa Bronille. Konačan rezultat prve trećine hokejaši Linza postavili su u posljednjoj minuti, kada Franklin MacDonald, nakon isključenja Welsera, s igračem više, dovodi momčad u vodstvo.

1:2 rezultat je s kojim se otišlo na prvi odmor, a premda se uskoro očekivao odgovor domaćina, dogodilo se upravo suprotno. Ponovno s igračem više, Lukas Philipp u 34. minuti povećava vodstvo svoje momčadi. Domaćini su tijekom cijelog drugog perioda stvarali šanse, no pored odličnog Westludna pločica nije mogla u gol.

Tek je u posljednjem periodu Red Bull uspio smanjiti rezultat. Već u 42. minuti Brent Aubin pogađa, čime je počeo pohod domaćina na izjednačenje. Ipak, do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao. Linz je tko gostujućom pobjedom došao do vrlo važnog boda i psihološke prednosti pred nedjeljnu utakmicu na domaćem ledu.

EBEL - doigravanje

finale

Red Bull Salzburg2:3LIWEST BW Linz
LIWEST BW Linz6:4Red Bull Salzburg
Red Bull Salzburg6:3LIWEST BW Linz
LIWEST BW Linz2:3Red Bull Salzburg
Red Bull Salzburg3:2LIWEST BW Linz
LIWEST BW Linz3:4 *Red Bull Salzburg

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!