Zimski sportovi

Red Bull zaustavio nalet Black Wingsa

Goran Markuš • srijeda, 31.03.2010.
Red Bull zaustavio nalet Black Wingsa
Foto: Davor Sajko

Nakon čak šest uzastopnih slavlja u doigravanju Black Wingsi konačno su popustili i izuzetno motivirani Red Bull potpuno zasluženo dolazi do pobjede i polako, ali sigurno vraća neizvjesnost u finalnu seriju...

Nakon što su se vratili i potpuno preokrenuli tijek polufinalne serije protiv Capitalsa u prva dva ogleda Black Wingsi u potpunosti su zasjenili Red Bull i zasluženo poveli s pomalo neočekivanih 2:0. Međutim, treći međusobni ogled dokazao je da se do naslova prvaka u EBEL ligi ne može tako lako.

Naime, od prve minute utakmice domaći Red Bull oštro je krenuo prema protivničkom golu i već prvi udarac Brenta Aubina urodio je plodom. Međutim, Red Bull se niti tu ne zaustavlja i svega nepunih 15. minuta kasnije na semaforu je stajalo šokantnih 4:0.

Vezane vijesti

Nakon prvog odmora, očekivano, gosti su se ipak uspjeli posložiti i u 24. minuti koriste igrača više i preko Richa Bronilla dolaze na tek nešto ugodnijih 4:1 samo da bi četiri minute kasnije i Patrick Leahy zabio za već sasvim pristojna dva gola zaostatka.

U posljednjoj trećini igralo se prilično čvrsto sve dok u 54. minuti Franklin MacDonald ne zabija za neočekivano neizvjesnih 4:3, no to je samo dodatno motiviralo domaćina koji golovima Ryana Duncana i Jeremyja Rebeka dolazi do potpuno zasluženog, mirnog 6:3 slavlja.

Četvrti susret serije igra se ovog četvrtka s početkom u 19:15 sati.

EBEL - doigravanje

finale

Red Bull Salzburg2:3LIWEST BW Linz
LIWEST BW Linz6:4Red Bull Salzburg
Red Bull Salzburg6:3LIWEST BW Linz
LIWEST BW Linz2:3Red Bull Salzburg
Red Bull Salzburg3:2LIWEST BW Linz
LIWEST BW Linz3:4 *Red Bull Salzburg

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!