Zimski sportovi

Washington uzeo Presidents Trophy

Krešimir Ferlak • utorak, 06.04.2010.
Washington uzeo Presidents Trophy

Ono što je bilo očito da će se dogoditi, noćas je i službeno potvrđeno. Washington Capitalsi najbolja su momčad regularnog dijela NHL lige, a taj su naslov osigurali pobjedom nad Bostonom. U ostale dvije utakmice, St.Louis je svladao Columbus, a Edmonton Minnesotu.

Washington cijelu sezonu dominira ligom, a noćas su i osigurali prvo mjesto na kraju regularnog dijela sezone i uzeli tzv. Presidents Trophy. To ne mora ništa značiti u borbi za najveću titulu, Stanley Cup, ali je svakako dobar znak. U Verizon Centru pali su Boston Bruinsi pogotkom Brooksa Laicha u prvoj minuti produžetka. Vodili su domaćini pogotkom Nicklasa Backstroma, da bi za Bruinse okrenuli Dennis Wideman i Patrice Bergeron.

Utakmicu je u egal vratio Mike Knuble, a pobjedu domaćinima u dodanom vremenu donio je Laich. Treba spomenuti da je Alex Ovečkin upisao dvije asistencije, ali opet nije zabio. Već je četiri utakmice bez gola, a u zadnjih osamnaest nastupa zabio je tek četiri puta, što nije u njegovom stilu. No, najvažnije je da momčad pobjeđuje i osvaja bodove, a da Capitalsi mogu do pobjeda i bez Ovečkinovih golova, svakako je dobra vijest za njih.

Produžetak je odlučio i utakmicu između St.Louis Bluesa i Columbus Blue Jacketsa. Slavio je domaći St.Louis i tako zadržao tračak nade za doigravanje. Bluzeri sada zaostaju četiri boda za osmim Coloradom, a igraju još samo tri utakmice, dok Avs'i na led izlaze još četiri puta. Šanse su male, ali u NHL-u su se znali događati već takvi obrati i zato u St.Louisu još vjeruju.

Nije bilo nimalo jednostavno protiv Columbusa, a Blue Jacketsi su poveli preko Derricka Brassarda na samom otvaranju susreta. Sredinom drugog perioda izjednačio je Andy McDonald i s tim rezultatom je završilo 60 minuta i otišlo se u produžetak. Domaćini su dobili priliku s igračem više, koju iskorištavaju i pogotkom Erika Johnsona stižu do vrijedne pobjede.

Za razliku od gore opisane, pobjeda Edmontona nad Minnesotom nije bila toliko vrijedna, barem što se poretka tiče. Oilersi su i dalje prikovani za dno lige, ali nije na odmet ponekad razveseliti navijače. Slavili su s 4:1, a po dva pogotka za Edmonton postigli su Dustin Penner i Ethan Moreau, dok je za Minnesotu uzvratio Andrew Brunette. Penner je s ova dva, stigao do 31. pogotka u sezoni, što mu je najbolji učinak u karijeri.

NHL, rezultati, 5.4.2010.: Washington – Boston 3:2 (OT), St.Louis – Columbus 2:1 (OT), Edmonton – Minnesota 4:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!