Rukomet

Važno otvaranje Francuza i Španjolaca

Željko Kubatka • utorak, 19.01.2010.
Važno otvaranje Francuza i Španjolaca
Foto: Dragan Kovač

Španjolski i češki rukometaši će prvi izaći na parket Arene Nove u Wiener Neustadtu, slijedit će ih Francuzi i Mađari. Važne utakmice za Španjolsku i Francusku na otvaranju jer ih svi već vide kao pobjednike u prvim utakmicama skupine D…..

Španjolci će imati težak zadatak u prvoj utakmici Europskog prvenstva u Austriji. Ostvariti pobjedu, po mišljenju mnogih, protiv najslabije reprezentacije u skupini. Češka ipak nije tako bezazlena, pobijedila je u kvalifikacijama Francusku i sa istim brojem bodova se domogla Austrije. U svojim redovima ima i najboljeg strijelca Lige prvaka Filipa Jichu.

Morat će se Španjolci namučiti i zaustaviti sve iskusne češke igrače s raspoloženim Arpadom Šterbikom i puno boljom obranom od one kakvu su igrali na pripremnim utakmicama. Jedan od ključnih španjolskih igrača Iker Romero misli da su spremni: „Prva utakmica je ključna za našu budućnost jer će nam pokazati gdje stvarno pripadamo. Čeka nas težak i ujednačen turnir jer mislim da su sve reprezentacije na podjednakom nivou.“

Francuska je pobijedila Mađarsku na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj. Bio je to derbi susret skupine u Osijeku u kojem su Mađari pružili dobar otpor uz veliku podršku svojih navijača. Karabatić, Narcisse i Fernandez su sa po pet golova ugasili nade Mađara. Puljezević na golu i od nedavno zagrebački pivot Gyula Gal su bili najistaknutiji u mađarskoj reprezentaciji.

Gotovo isti je sastav u obje reprezentacije pa predviđamo isti ishod. Pobjeda Francuza u kojem će Claude Onesta po potrebi uvoditi najbolje igrače i dodavati gas na papučici francuskog rukometnog stroja. Rukometnom Zinadine Zidanu kako ga zovu Francuzi, Nikoli Karabatiću, ne nedostaje motiva za nove uspjehe: „Želja za pobjedom je uvijek ista. Kada god izađemo na teren cilj nam biti najbolji.“

Utakmice će suditi iskusni sudački par iz Rumunjske Din – Dinu i perspektivni suci iz Srbije Nikolić – Stojković.

SKUPINA D (Wiener Neustadt), 1. dan:
18,15 Španjolska – Češka
20,15 Francuska – Mađarska

Euro 2010. - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Španjolska37:25Češka
Francuska29:29Mađarska
1Španjolska 395:74+215
2Francuska 374:73+14
3Češka 378:84-62
4Mađarska 380:96-161

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometEuro 2010
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH19.01.2010. u 01:15
    Češka bi mogla zagorčati Španjolcima pogotovo ako ovi ne budu na potrebnoj razini.
    ALGHAZANTH