Automoto

Felipe Massa na putu oporavka

Borna Rupnik • srijeda, 29.07.2009.
Felipe Massa na putu oporavka
Foto: EPA

Iz Budimpešte konačno stižu i nešto bolje vijesti. Felipe Massa uspio je ustati iz kreveta, napraviti nekoliko koraka i jesti, a danas će napustiti odjel intenzivne njege, javili su iz momčadi Ferrarija...

Vremena za razgovore o nastavku automobilističke karijere Felipea Masse bit će još sasvim dovoljno, no zasad je najvažnije da se brazilski vozač sve bolje oporavlja od ozljede glave zadobivene na subotnjim kvalifikacijama za Veliku nagradu Mađarske.

Koliko je jak bio udarac opruge s Barrichellovog bolida najbolje dokazuje podatak da je Massa nesreće uopće ne sjeća, ali sve je uspješno prebrodio. "Felipe razgovara s posjetiteljima, može uspravno sjediti i napravio je prve korake. Iz medicinske perspektive, oporavlja se iznimno dobro", stoji u Ferrarijevom priopćenju.

Danas ga je posjetiti i šef Luca di Montezemolo, koji to nije mogao učiniti ranije jer je Brazilac bio u umjetnoj komi. "Prepoznao me", radosno je prokomentirao Talijan, a Massino je stanje ukratko opisao i njegov osobni liječnik Dino Altmann.

"Situacija je još uvijek osjetljiva, ali mislim da mu život više nije u opasnosti. Napredak nadmašuje sva naša očekivanja. Svjestan je prostora oko sebe, a ne može se sjetiti samo jednog kratkog razdoblja", rekao je Altmann.

Puno straha izazvala je i oteklina na Massinom lijevom oku. "Massa je otvorio oko, koje je još uvijek natečeno, ali je rekao da vidi. Vid mu nije oslabio, a bio je spreman odgovarati na tri jezika, što znači da mu je kognitivno područje mozga u redu".

"Ne sumnjam da će se Felipe vratiti utrkama. Zapravo, uvjeren sam u to", optimistično je obznanio Altmann na veselje svih ljubitelja Formule 1, neovisno o količini njihovih navijačkih simpatija prema svjetskom viceprvaku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!