Nogomet

Sopić: 'Cijela Hrvatska je bila sigurna da ćemo izgubiti. Evo, izgubili smo, ali još uvijek sve ovisi o nama!'

Mario Borko • ponedjeljak, 29.04.2024.
Sopić: 'Cijela Hrvatska je bila sigurna da ćemo izgubiti. Evo, izgubili smo, ali još uvijek sve ovisi o nama!'
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Nakon devet pobjeda bez primljenog gola, Rijeka je izgubila od Lokomotive i tako uoči derbija, koji bi mogao odlučiti prvenstvo, prepustila prvo mjesto Dinamu. Dan nakon utakmice Željko Sopić iznio je razloge poraza i najavio susret sezone...

U nedjelju je na Kranjčevićevoj stigao kraj nevjerojatnoj seriji Rijeke. Sedam pobjeda u SuperSport HNL-u i dvije u kupu imali su Riječani uoči gostovanja kod Lokomotive, a ni u jednoj utakmici nisu primili gol. Lokosi su prvi puta ove sezone uspjeli savladati Rijeku i tako je svrgnuti s prvog mjesta SuperSport HNL-a. Završilo je 3:1, a gostujući u emisiji Radio Rijeke Pod stijenama Kantride, Željko Sopić rekao je da poraz neće utjecati na njegovu momčad.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Nikada nije dobro izgubiti, ali sport je specifičan. Porazi su dio igre. Mogli smo mi i prije negdje izgubiti bodove, nekad imaš više, nekad manje sreće. Protiv Lokomotive smo dobili dva gola iz prekida gdje smo inače najjači. Ne smije se dozvoliti da lopta u šesnaestercu padne na tlo jer onda ju je teško kontrolirati. Dva puta se lopta odbila Mudražiji koji je oba puta bio u zaleđu, ali mu je druga došla od Pjace. Ne želim umanjivati pobjedu Lokomotive. Rekao sam dečkima da imamo sve u svojim rukama. Da nam je netko to ponudio prije prvenstva mi bismo to objeručke prihvatili. Cijela Hrvatska je bila sigurna da ćemo izgubiti. Evo gospodo izgubili smo, ali još uvijek sve ovisi o nama."

Rijeka je dva gola u prvom dijelu primila iz prekida, a i poništeni pogodak Lokomotive pao je na isti način. Riječani su u nastavku uspjeli smanjiti preko Jorgea Obregona, ali nakon toga nisu ozbiljnije ugrozili gol domaćina.

"Kada nakon dugo vremena primite gol i to iz dva prekida, naravno da samopouzdanje padne. Napravili smo promjene, uspjeli smo smanjiti rezultat, krenuli sa svim snagama po preokret, ali na kraju smo primili treći gol. Vidimo i na primjeru velikih klubova u Europi da se padovi događaju, Lokomotiva je bila bolja, to je bila takva utakmica i ne treba za njom previše žaliti. Kada igrate na viskom intenzitetu uvijek se može dogoditi neki pad. Maksimalno vjerujem u ove igrače, njihovo zalaganje i čvrsto stojim iza njih. Ovaj poraz nas neće poljuljati. Plaćao sam na benzinskoj bez obzira na to što smo izgubili."

Nakon utakmice bilo je puno komentara o nedostatku energije u momčadi Rijeke, a mnogi su primijetili i da je Sopićev govor tijela bio negativan:

"Emocije su ono što vas vodi kroz život. Na kamerama sam možda izgledao ispuhano, ali ne mogu biti sretan nakon onako primljenih golova. Računica je vrlo jasna, moramo pobijediti sve do kraja neovisno o tome pobijedimo li Dinamo. Neriješen ishod Modrima daje veliku prednost. Dogodi li se poraz čestitat ćemo protivnicima, to je sportski. Sami smo se izborili za to da velikim derbijem na Rujevici skočimo na prvo mjesto i imamo sve u svojim rukama. Neumanjujući poraz protiv Lokomotive, mislim da je to veliki uspjeh."

Rijeka ove sezone nije uspjela pobijediti Dinamo. Mnogi to prepisuju tome što je Sergej Jakirović bio taj koji je gradio momčad, a Sopić se s time ne slaže:

"Nepotrebno je spominjati Jakirovića. On je posložio tu momčad sa svim drugim ljudima koji su i dalje u klubu. I mi i oni možemo promijeniti formaciju za iduću utakmicu, ali istrčat će više manje isti igrači. Treba se bacati na glavu za svaku loptu, pobijedit će bolji, a gubitnik čestitati. Zahvaljujem se navijačima koji nas prate na svim utakmicama, mogu im obećati da ćemo dati sve od sebe"

HNS još uvijek nije objavio tko će suditi nedjeljni derbi između Rijeke i Dinama, ali jasno je da će to biti stranac. Trener Rijeke ne voli pričati o suđenju i dao je samo kratak komentar:

"U civiliziranom društvu se suci ne komentiraju. Griješe igrači, griješe i suci i ja s tim nemam nikakvih problema."

Sopić je prošle sezone na nevjerojatan način izborio ostanak u ligi s Goricom. Ove se bori za naslov prvaka s Rijekom, ali smatra da je pritisak manji:

"Puno veći pritisak imao sam u Gorici gdje smo se borili za opstojnost kluba. Rijeka će bez obzira na ishod derbija nastaviti svojim putem. Imamo mlade i potentne igrače kojima smo digli vrijednost. Ne treba se skrivati, ja sam prvi koji to neće učiniti. Pred punom Rujevicom idemo na glavu. Samo kod nas se svaka utakmica proglašava milenijskom, a mi od prve minute idemo na pobjedu."

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!