Automoto

Massa uspješno operiran, stanje stabilno

Mihaela Bradovski • nedjelja, 26.07.2009.
Massa uspješno operiran, stanje stabilno
Foto: EPA

Felipe Massa operiran je jučer nedugo nakon što je primljen u bolnicu u Budimpešti, a nakon što je zadobio po život opasne ozljede, danas mu je stanje stabilno...

Nakon teške nesreće koju je doživio na kvalifikacijama za nastup na Velikoj nagradi Mađarske, Felipe Massa primljen je u bolnicu u Budimpešti gdje je ustanovljeno kako je dobio teške i po život opasne ozljede.

Do nesreće je došlo na kvalifikacijama kada je Massu pogodila u glavu opruga koja je otpala s bolida Rubensa Barrichella nakon čega je Massa nakratko ostao bez svijesti, izletio sa staze te se zabio u gume pokraj staze u velikoj brzini.

Opruga je Massi značajno oštetila kacigu i nanijela teške ozljede. Uz duboku posjekotinu, snimanja su pokazala kako je zadobio frakturu lubanje i doživio težak potres mozga. Ubrzo je podvrgnut operaciji koja je protekla bez komplikacija i Massa se u budimpeštanskoj bolnici oporavlja.

Informacije iz Budimpešte dolaze na kapaljku, ali prema tvrdnjama iz Ferrarija, Brazilac je sada stabilno i očekuje se njegov skori oporavak. Umjesto njega Ferrari danas ne može prijaviti zamjenskog vozača te će u utrci nastupiti samo s Kimijem Raikkonenom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!