Automoto

Massa i dalje u životnoj opasnosti

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 27.07.2009.
Massa i dalje u životnoj opasnosti
Foto: EPA

Felipe Massa i dalje se nalazi u teškom stanju i liječnici ga nakon operacije glave održavaju u umjetnoj komi te povremeno bude kako bi kontrolirali stanje...

Ravnatelj budimpeštanske bolnice AEK u kojoj se nalazi Felipe Massa, Peter Bazso, potvrdio je kako je brazilski vozač još uvijek u teškom stanju. "U ovom trenutku Felipe je i dalje u stanju opasnom po život. U ponedjeljak ćemo dobiti rezultate CT-a nakon kojih ćemo znati nešto više", rekao je Bazso.

Bazso je odbio nagađati koliko će Massi trebati vremena za oporavak te kakve će posljedice na njega ostaviti ove ozljede. Sve o čemu Bazso sada razmišlja su daljnji postupci nakon što se upozna s novim stanjem brazilskom vozača.

"Obavili smo sve što smo mogli. Operacija je bila uspješna, izvađene su odlomljene kost i područje je stabilizirano. Massa je pretrpio teške ozljede i u bolnicu je primljen s otvorenom frakturom i nagnječenjima", komentirao je Bazso.

Massina obitelj stigla je iz Brazila u Budimpeštu gdje su se odmah smjestili u AEK bolnicu. U nekoliko navrata tijekom nedjelje Brazilac je buđen te je uspio prepoznati suprugu i obitelj nakon čega bi ga liječnici ponovno uspavali.

"Napustio sam sam bolnicu u miru jer sam dobio pozitivne vijesti. Njegovo stanje napreduje i bit će na kraju dobro", rekao je Rubens Barrichello jučer na izlasku iz budimpeštanske bolnice. Upravo s njegovog bolida otpala je opruga težine 800 grama koja je pogodila Massu u kacigu nakon čega je Ferrarijev vozač izletio sa staze.

"Lagao bih kada bih rekao kako nisam sredinom utrke razmišljao o Felipeu. Ne zato što je opruga ispala s mog bolida, mogla je otpasti s bilo kojeg drugog bolida i ne krivim se zbog toga", dodao je Barrichello.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!