Hrvatski Kup, 1/16 finala, 08.10.2008, 15:30 h
Gaj Mače 1:5 Dinamo
Dinamo

Dinamo sve riješio u prvom dijelu

Zoran Zdelar • srijeda, 08.10.2008.
Dinamo sve riješio u prvom dijelu
Foto: gnkdinamo.hr

Nogometaši Dinama već su u prvom poluvremenu s tri pogoka Gaju iz Mača osigurali prolaz u osminu finala Hrvatskog kupa, dok su pobjedu potvrdili u završnici utakmice...

Modri su se očekivano bez poteškoća uspjeli plasirati u osminu finala Hrvatskog kupa nakon što su s 5:1 uspjeli nadvisiti svog zagorskog domaćina. U Maču se oko igrališta skupio popriličan broj gledatelja koji su na htjeli vidjeti svoj klub protiv aktualnog hrvatskog prvaka.

Dinamo vrlo rano stiže do vodstva. Već nakon devet minuta Boško Balaban uspio je zatresti mrežu Bobeka, a domaćini su pokušali odmah izjednačiti, no mladi se Kelava ipak nije dao svladati. Nakon što Badelj nije uspio iskoristiti vrlo dobru priliku, u listu strijelaca uspio se upisati Sammir preciznom realizacijom jedanaesterca. Naime, Mihael Mikić fauliran je u kaznenom prostoru i sudac je to kaznio dosuđivanjem jedanaesterca. Spomenimo i da je nešto prije drugog pogotka na utakmici igru morao napustiti Balaban, a ušao je upravo Sammir.

Da se na 15-minutni odmor ne bi išlo s tek dva pogotka prednosti, pobrinuo se u 42. minuti Badelj, nakon što je ga vrlo lijepo proigrao danas iznimno raspoloženi Mikić. Mogao je Dinamo prije odlaska na odmor voditi i s 5:0, no domaći vratar ipak brani udarce Mikića i Josipa Tadića.

Branko Ivanković vjerojatno nije oduševljen kako su njegovi igrači otvorili drugi dio utakmice s obzirom da su nakon samo dvije minute primili pogodak. Dinamovu obranu uspio je probiti Pozaić i tako smanjiti na 3:1.

Nakon toga Dinamo u potpunosti preuzima kontrolu nad igrom, u više su navrata vrlo opasno prijetili Gaju, no domaći vratar redom je branio udarce zagrebačke momčadi. Ibanez je zatresao i vratnicu, ali trese se ipak i mreža ponovno u samoj završnici dvoboja.

Samo minutu prije završetka utakmice Bobeka je uspio svladati Tomo Šokota, a odmah poslije njega konačnih 5:1 pogotkom je postavio Igor Bišćan. Dinamo je tako bez problema apsolvirao gostovanje u Maču, a domaćini unatoč tome mogu biti zadovoljni načinom na koji su pružili otpor daleko nadmoćnijoj momčadi.

GAJ: Bobek, Cerčić, Bartolić, Babić, Zemljić, Čehulić, Šaronja, Biškup (od 72' Sedak) Bobinec, Pozaić (od 79' Golub), Sedak-Benčić.

DINAMO: Kelava, Ibanez, Hrgović (od 45' Suarez), Lovren, Balaban (od 34' Sammir), Tadić (od 61' Šokota), Mikić, Carlos, Badelj, Vrdoljak, Bišćan.

Žuti kartoni: Vrdoljak, Ibanez, Šokota ; Zemljić

Hrvatski Kup

1/16 finala

Orijent1:4Hajduk
Karlovac 19197:6 **Istra 1961
Hrvatski dragovoljac1:0Međimurje
Moslavina2:1Šibenik
Vukovar '910:1Pomorac
Konavljanin1:0Belišće
Zadar3:0HAŠK
Mladost Cernik0:1Varaždin
Metalac0:6Rijeka
Zagora2:1Osijek
Grafičar Vodovod1:3Zagreb
Suhopolje1:2Cibalia
Oriolik-:-Kamen Ingrad
Lučko3:5Inter-Zaprešić
Gaj Mače1:5Dinamo
Polet Buševec0:2Slaven Belupo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!