Hrvatski Kup, 1/16 finala, 24.09.2008, 15:30 h, Sisak, stadion Metalca
Suci: Danijel Trampus, Hrvoje Barišić, Vlatko Lončar (Osijek)
Metalac
Metalac
0:6 Rijeka
Ahmad Sharbini 25', 30', 45'
Anas Sharbini 32' (11m), 77'
Matija Matko 54'
Rijeka

Sharbiniji sve riješili

Branimir Korać, Marin Vuković • srijeda, 24.09.2008.
Sharbiniji sve riješili
Foto: Sandro Donda

Rijeka je bez ikakvih poteškoća u Sisku svladala Metalac, a posebno su raspoloženi bili Anas i Ahmad Sharbini, koji su skupa postigli čak pet od šest golova na utakmici...

Metalac
Metalac
Rijeka
21
Tomislav Gavrić
2
Mario Jurković
(do 67')
3
Sandro Perković
(do 67')
4
Suad Osmanagić
5
Davor Kunert
6
Veton Martinaj
7
Joso Radošević
8
Igor Marić
9
Elvedin Džaferović
10
Goran Milnović
(do 6')
11
Perica Jakovljević
Pričuvni igrači
 
Vlatko Mlinarić
6'
 
Admir Dedić
67'
 
Josip Balen
67'
Trener
Zoran Buinac
1
Velimir Radman
2
Dario Dabac
16
(do 46')
19
(do 46')
29
(do 59')
Pričuvni igrači
Trener
Mladen Ivančić

Nakon silnih problema prije početka sezone i neizvjesnosti u kojem će rangu natjecanja igrati, Siščani su u sezonu ušli s dosta promjena u sastavu i realno sa slabijom momčadi od one koju su imali prošle sezone i s kojom su se probili pokraj Segeste u Kupu. U prvom krugu Kupa svladali su u gostima Novalju i ušli među 32 najbolje momčadi gdje im je ždrijeb donio Rijeku.

Riječani nisu ništa prepuštali slučaju i u Sisak su doputovali dan ranije pokazavši kako respektiraju rezultat Metala i kako žele izbjeći ispadanje u ovoj ranoj fazi Kupa. Trener Mladen Ivančić izveo je vrlo jak sastav i njegova momčad od samog početka susreta zagospodarila je terenom.

Domaćin je u probleme ušao već u ranoj fazi kada je u šestoj minuti igru morao napustiti kapetan Milnović zbog ozljede, a umjesto njega je u igru ušao Mlinarić. Pred popunjenim tribinama stadiona Metalca prvih 15-ak minuta poteklo je bez većih uzbuđenja u ispitivanju snaga, a onda Metalac ima prvu priliku. Perica Jakovljević dobo je tukao s nekih 20 metara, lopta je odskočila ispred Radmana, ali riječki vratar bio je spreman i obranio je udarac.

U 24. minuti Riječani iz prve prilike dolaze do vodstva. Nakon kornera Radman odlično skače i hvata loptu, baca ju u kontru za Štroka, ovaj daje na stranu Matku koji ubacuje za Ahmada Sharbinija što ovaj ne propušta i pogađa za 1:0.

Šest minuta kasnije Rijeka vodi 2:0. Ponovno je strijelac bio Ahmad Sharbini uz obilatu pomoć domaćeg vratara Gavrića. Sharbini nije tukao posebno snažno, gađao je kut, a Gavrić je intervenirao loše i ugurao loptu u svoju mrežu.

U sljedećoj minuti Metalac ima priliku smanjiti, ali Jakovljević iz izgledne prilike iz slobodnog udarca nije precizan. Rijeka to ponovno kažnjava, u 32. minuti Matko ulazi u 16 metara, tamo ga ruše braniči Metalca i sudac Trampus svira kazneni udarac. Anas Sharbini preuzeo je na sebe odgovornost, pucao je dobro i neobranjivo te Rijeku odveo do 3:0.

U posljednjim trenucima prvog dijela još jednom Riječani pogađaju domaću mrežu, ponovno je strijelac Ahmad Sharbini koji se poigrao s domaćom obranom i na kraju poslao loptu iza leđa Gavrića.

U drugom dijelu igra se primirila, Metalac je uspostavio ravnotežu na sredini terena, ali nije uspijevao ozbiljnije zaprijetiti gostujućem golu. S druge strane Rijeka je i dalje stvarala probleme te je u 54. minuti uspjela povisiti vodstvo. Tek što je ušao u igru, Filip Tapalović lijepo gura loptu kroz Metalčevu obranu, nju prihvaća Matko i šalje ju u mrežu.

Sve do 75. minute nije bilo većih uzbuđenja, a onda je Rijeka opasno zaprijetila preko Križmana koji na proigravanje Anasa Sharbinija puca snažno, ali samo gađa gredu. Dvije minute kasnije Rijeka dolazi do konačnih 6:0. Anas Sharbini pucao je s nekih 25 metara, ne posebno snažno, a Gavrić je još jednom reagirao slabo i lopta je završila u mreži. Do kraja susreta prijetili su Štrok i Križman, ali lopta nije ulazila u gol.

Rijeka je zasluženo slavila i rutinski došla do osmine finala Kupa. Domaćin se trudio, u određenim dijelovima susreta dobro je stajao na terenu, ali gosti su bili brži, konkretniji, opasniji i jednostavno bolji. Razlika u kvaliteti bila je očita, a Siščanima ostaje tek ugodna uspomena na gostovanje Rijeke na njihovom stadionu.

Hrvatski Kup

1/16 finala

Orijent1:4Hajduk
Karlovac 19197:6 **Istra 1961
Hrvatski dragovoljac1:0Međimurje
Moslavina2:1Šibenik
Vukovar '910:1Pomorac
Konavljanin1:0Belišće
Zadar3:0HAŠK
Mladost Cernik0:1Varaždin
Metalac0:6Rijeka
Zagora2:1Osijek
Grafičar Vodovod1:3Zagreb
Suhopolje1:2Cibalia
Oriolik-:-Kamen Ingrad
Lučko3:5Inter-Zaprešić
Gaj Mače1:5Dinamo
Polet Buševec0:2Slaven Belupo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!

Hrvatski Kup

1/16 finala

Orijent1:4Hajduk
Karlovac 19197:6 **Istra 1961
Hrvatski dragovoljac1:0Međimurje
Moslavina2:1Šibenik
Vukovar '910:1Pomorac
Konavljanin1:0Belišće
Zadar3:0HAŠK
Mladost Cernik0:1Varaždin
Metalac0:6Rijeka
Zagora2:1Osijek
Grafičar Vodovod1:3Zagreb
Suhopolje1:2Cibalia
Oriolik-:-Kamen Ingrad
Lučko3:5Inter-Zaprešić
Gaj Mače1:5Dinamo
Polet Buševec0:2Slaven Belupo

Izdvojeno