Hrvatski Kup, 1/16 finala, 24.09.2008, 15:30 h
Vukovar '91 0:1 Pomorac
Pomorac

Pomorac s(p)retno prošao dalje

Antonija Pavlić • srijeda, 24.09.2008.
Pomorac s(p)retno prošao dalje
Foto: Sandro Donda

Na vukovarskom stadionu u Borovu naselju domaći su zahvaljujući svom vrataru ali i mnoštvu propuštenih prilika eliminirani od strane Pomorca iz Kostrene rezultatom 1:0.

VUKOVAR 91' - POMORAC 0:1

Suci: Damir Batinić (Osijek), Mario Galović (Slavonski Brod), Siniša Sabljak (Požega)

Strijelci: 0:1 Lukačić (52.)

Žuti kartoni: Mladiček (20.), Majher (30.), Brkić (38.), Djarmati (43.), Šarčević (62.), Kurilić (80.)

Crveni karton: Brkić (38.)

Vukovar 91': Brkić, Mladiček, (od 39. Medić), Malecki, Majher, Ninčević, Babić, Panić (od 55. Šekuljica), Erić, Spasić, Mišić (od 71. Porić), Šarčević

Pomorac: Mance, Burić, Višković, Švrljuga, Radanić, Kurilić, Djarmati, (od 46. Rac), Ž. Tomić, Petrović, (od 75. S. Tomić), Lukačić, (od 89. Rukavina, Bošnjak

Prvo je poluvrijeme djelovalo nezanimljivo, obje su strane igrale na sigurno i nitko se nije usudio odvažnije napasti. U lošu igru obje momčadi savršeno se uklopio i glavni sudac Damir Batinić iz Osijeka koji je krivo procjenjivao prekršaje, a ni suradnja s pomoćnim sucima nije bila na razini. No ipak, opravdani crveni karton dodijelio je u 38. minuti domaćem vrataru Brkiću koji je protestirao zbog zakašnjele reakcije pri dosuđivanju zaleđa. Kako ni nakon žutog kartona nije prestao nesportski se ponašati, Batinić mu je dodijelio crveni i poslao ga u svlačionicu.

Ostavši s igračem manje domaći su se uspjeli obraniti tek do poluvremena, u nastavku su u 52. minuti primili pogodak. Gosti su ubacili s desne strane, a sam je na pet metara ostao Lukačić te neometan pogodio mrežu zamjenskog vratara Medića. Pogodak nije obeshrabrio domaće nogometaše, naprotiv, u nastavku su zaigrali bolje, kao da sami vode te su stvorili niz prilika. Pomorcu je u tim trenucima glavu iznad vode držao golman Ivan Mance, koji je na koncu proglašen i igračem utakmice.

Odmah nakon pogotka Vukovar je krenuo silovito - gotovo u istoj minuti u kojoj su ga primili mogli su i zabiti, no Spasić nije bio koncentriran. U 82. minuti Erić je zakasnio reagirati na pravi način i obrana je stigla raščistiti situaciju. Dvije minute prije kraja vrlo dobro izveden slobodan udarac Ninčevića, no Mance ponovno dobro reagira i spašava svoju momčad produžetaka, a možda i poraza.

Hrvatski Kup

1/16 finala

Orijent1:4Hajduk
Karlovac 19197:6 **Istra 1961
Hrvatski dragovoljac1:0Međimurje
Moslavina2:1Šibenik
Vukovar '910:1Pomorac
Konavljanin1:0Belišće
Zadar3:0HAŠK
Mladost Cernik0:1Varaždin
Metalac0:6Rijeka
Zagora2:1Osijek
Grafičar Vodovod1:3Zagreb
Suhopolje1:2Cibalia
Oriolik-:-Kamen Ingrad
Lučko3:5Inter-Zaprešić
Gaj Mače1:5Dinamo
Polet Buševec0:2Slaven Belupo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!