Liga prvaka, nokaut faza, četvrtfinale - uzvrati, 16.04.2024, 21:00 h
Barcelona
Barcelona 1:4 Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain

Araujo tragičar, PSG preokretom u gostima svladao i izbacio Barcelonu!

Branimir Korać • utorak, 16.04.2024.
Araujo tragičar, PSG preokretom u gostima svladao i izbacio Barcelonu!
Foto: EPA

Barcelona nije iskoristila pobjedu u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka u kojem je u Parizu slavila s 3:2. Parižani su u gotima bili bolji s 4:1 i uz igrača više preokretom prošli dalje gdje ih čeka dortmundska Borussia...

Barcelona je propustila veliku priliku i ostala je bez polufinala Lige prvaka. Imala je sve u svojim rukama, prednost 3:2 iz prvog susreta, rano vodstvo u uzvratu, ali nakon pola sata igre sve se okrenulo.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ronald Araujo od početka susreta nije izgledao najkoncentriranije, zaradio je izravni crveni karton i ostavio Barcelonu s igračem manje što je PSG lakoćom kaznio.

Počelo je sjajno za Barcelonu koja je povela već u 13. minuti i otišla na dva gola prednosti u ukupnom rezultatu. Lamine Yamal odlično je prošao desnom stranom i ubacio u sredinu, Raphinha je u biti promašio loptu, ali ona ga pogađa u stajnu nogu i odbija se u mrežu.

Sve je išlo prema planu do 29. minute kada Araujo radi prekršaj kao posljednji igrač obrane i Barcelona ostaje s igračem manje.

Na pogodak Parižana čekalo se svega desetak minuta. Barcola je odlično ubacio s lijeve strane, Mbappe je zakasnio, ali zato lopta dolazi na drugoj strani do Ousmanea Dembelea koji zakucava za 1:1.

Inače Dembele je odigrao sjajnu utakmicu, bio je posebno inspiriran i najveći problem za Barcinu obranu.

U drugom dijelu nastavilo se u istom ritmu. Barca je s igračem manje pokušala parirati, ali PSG je znalački koristio veći prostor koji se ukazivao i došao je do potpunog preokreta.

Nije se dugo čekalo na novi pogodak. U 54. minuti Vitinha je zabio za 2:1 i najavio par minuta kaosa.

Odmah nakon toga Gundogan pogađa vratnicu, Xavi vrlo nezadovoljan suđenjem zarađuje crveni karton, a tri minute kasnije PSG dobiva kazneni udarac. Cancelo je vrlo neoprezno startao i srušio Dembelea, a Mbappe s 11 metara pogađa za 3:1.

Barcelona je tražila kazneni udarac u 64. minuti kada Gundogan pada u 16 metara nakon duela s Marquinhosom, ali Istvan Kovacs procijenio je da nema prekršaja.

Pokušavala je Barca doći do pogotka, jednu sjajnu priliku upropastio je Lewandowski, a kada je Mbappe u 89. minuti pogodio za 4:1, priči je bio kraj.

PSG prolazi u četvrtfinale, a Barcelona bilježi novo razočaranje.

Liga prvaka, četvrtfinale:
Barcelona - PSG 1:4 (3:2)

FOTO: EPA/Alberto Estevez

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - uzvrati

Barcelona1:4PSG
Borussia D.4:2Atlético Madrid
Bayern1:0Arsenal
Manchester City3:4 **Real Madrid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!