Liga prvaka, nokaut faza, četvrtfinale - uzvrati, 17.04.2024, 21:00 h
Bayern
Bayern 1:0 Arsenal
Arsenal

Pogodak Kimmicha odveo Bayern u polufinale Lige prvaka

Petar Jenjić • srijeda, 17.04.2024.
Pogodak Kimmicha odveo Bayern u polufinale Lige prvaka
Foto: EPA

U uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka, nogometaši Bayerna slavili su protiv Arsenala i izborili svoje mjesto među četiri najbolje ekipe. Junak susreta bio je Joshua Kimmich...

Bayern je minimalno slavio protiv Arsenala u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka. Nakon što je prva utakmica završila 2:2, uzvrat na Allianz Areni očekivano je bio nešto oprezniji s obje strane, ali domaćin je došao do pobjede i plasmana u polufinale.

Igraj na Konferencijsku ligu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Poslije dva slabija pokušaja Harryja Kanea u uvodnim minutama susreta, prvu veću šansu Bavarci su imali u 24. minuti kada je izvana pucao Jamal Musiala, ali David Raya obranio je njegov pokušaj. Manuel Neuer uspio je obraniti pokušaj Martina Odegaarda koji je malo promijenio smjer u 30. minuti.

Vratar Bayerna, dvije minute kasnije, obranio je i pokušaj Gabriela Martinellija koji ipak nije bio toliko opasan. Obje ekipe imale su svoje trenutke tijekom prvog poluvremena, ali promjene rezultata nije bilo.

U 47. minuti Bayern je pogodio stativu, preciznije Leon Goretzka. Kako je vrijeme odmicalo, bilo je jasno da bi i jedna greška mogla koštati obje ekipe. Igrala se 63. minuta kada je Raphael Guerreiro ubacio s lijeve strane, a Joshua Kimmich pobjegao gostujućoj obrani i glavom zakucao loptu pod gredu.

Rezultat se u ostatku utakmice više nije promijenio. Bayern je bio konkretniji i imao je više prigoda od protivnika koji nije uspio doći do poravnanja i potencijalnog preokreta.

Liga prvaka, četvrtfinale:
Bayern - Arsenal 1:0

FOTO: EPA/ANNA SZILAGYI

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - uzvrati

Barcelona1:4PSG
Borussia D.4:2Atlético Madrid
Bayern1:0Arsenal
Manchester City3:4 **Real Madrid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!